Răsturnare de situație în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord: Anunț surpriză făcut de Donald Trump

Autor: Andrei Radu
Publicat: 23-08-2017 20:16

Preşedintele american Donald Trump a estimat marţi la Phoenix (Arizona) că retorica sa agresivă faţă de Coreea de Nord a dat rezultate şi că omologul său nord-coreean Kim Jong-Un începe să "respecte" Statele Unite ale Americii, relatează France Presse.

"Unii au spus că am mers prea tare. Dar nu a fost atât de tare", a declarat Trump în faţa a mii de susţinători ai săi în cadrul unei reuniuni publice. "Iar Kim Jong-Un, eu iau în considerare faptul că - cred eu - începe să ne respecte", a afirmat preşedintele american. "Şi poate, probabil nu, dar poate că ceva pozitiv ar putea ieşi din asta", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citește și: Trump AVERTIZEAZĂ Pakistanul în privința adăpostirii teroriștilor: 'Are multe de PIERDUT'

Aceste afirmaţii intervin după ce secretarul de stat american Rex Tillerson a salutat anterior "nivelul de reţinere" al Phenianului de la înăsprirea sancţiunilor economice de către ONU.

"Mă bucur să văd că regimul de la Phenian a arătat un anumit nivel de reţinere pe care nu l-am văzut în trecut", a declarat Tillerson în cursul unei conferinţe de presă.

El speră că absenţa testelor cu rachetă sau cu bombă nucleară semnalează dorinţa Phenianului de a începe negocieri directe cu Washingtonul, "la un moment dat în viitorul apropiat".

Citește și: Semnal de ALARMĂ tras de UNICEF: Tot mai mulți copii, îndeosebi fete, sunt folosiți ca BOMBE UMANE de către islamiști

Aceste afirmaţii intervin după o perioadă de tensiune la începutul lunii august între SUA şi Coreea de Nord, preşedintele american ameninţând Phenianul cu "foc şi furie".

La rândul său, liderul nord-coreean a ordonat fabricarea de motoare de rachetă şi ogive pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM) suplimentar, au relatat media oficiale de la Phenian.