Preşedintele PSD, ordin pentru miniştri: Daţi vina pe tehnocraţi!

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 27-08-2017 20:06
Actualizat: 27-08-2017 21:18

Ţinta de absorbţie de fonduri europene va fi atinsă până la 31 decembrie, aceasta fiind asigurarea dată de miniştrii de resort Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb în cadrul discuţiilor de sâmbătă, a anunţat duminică preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Liderul PSD i-a încurajat pe miniştri să prezinte public întârzierile generate de predecesori.

Vezi şi: Dragnea, REPLICĂ pentru Iohannis după criticile la legile justiţiei: 'A avut o reacţie GREŞITĂ şi EXAGERATĂ'

"Am discutat acum, în weekend, cu mai mulţi miniştri, împreună cu primul ministru, despre nivelul de încasări la buget. Este o creştere constantă, serioasă şi care ne dă garanţia şi siguranţa că nivelul de încasări la bugetul general consolidat va fi cel normal, cel prognozat şi nu vom avea probleme din punct de vedere al veniturilor bugetare. Am discutat, de asemenea, de nivelul de absorbţie al fondurilor europene, stadiul în care ne aflăm. (...) I-am rugat pe miniştri să informeze mai bine opinia publică, ca să spună ce au găsit. Ştiu că au muncit foarte mult, dar e bine ca oamenii să fie informaţi, să ştie de întârzierile pe care le-au găsit acolo, de actele şi procedurile care trebuiau realizate şi nu au fost realizate şi au generat întârzieri. Cele două doamne de la fonduri europene Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au spus că ţinta de absorbţie de fonduri europene va fi atinsă până la 31 decembrie 2017", a precizat Dragnea, la Antena 3.

Vezi şi: Dragnea despre proteste: 'Sistemul nu se lasă. Am mari speranţe în directorul SRI'

Potrivit acestuia, ţinta de absorbţie a fost prezentată de PSD în programul de guvernare şi în campania electorală plecând de la ideea că nu va fi ''ratată nicio zi din 2017''. 

"Din păcate, nu s-a întâmplat aşa şi la întârzierile din 2016 s-au adăugat şi întârzierile din 2017. Sigur, au muncit foarte mult, s-au rezolvat toate problemele, cu o mică întârziere. Cu toate astea, cele două doamne spun că ele sunt convinse că ne vom atinge această ţintă. Este o absorbţie serioasă la Agricultură, atât pe plăţile directe, cât şi pe PNDR - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală", a adăugat liderul PSD.