Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea despre proteste: 'Sistemul nu se lasă. Am mari speranţe în directorul SRI'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este de părere că persoanele care au criticat propunerile ministrului Justiţiei de modificare a legilor din domeniu s-au grăbit, iar "Sistemul" reacţionează pentru că vrea să protejeze mecanisme oculte.

Vezi şi: Dragnea, REPLICĂ pentru Iohannis după criticile la legile justiţiei: 'A avut o reacţie GREŞITĂ şi EXAGERATĂ'

"Putem să avem dezbateri aşezate în România. Dumneavostră vedeţi în ce situaţie suntem? Cineva vine cu o propunere şi o simplă propunere stârneşte atacuri. (...)

Sistemul nu se lasa usor. Sunt ani de zile de constructie, de legaturi facute, stiute, nestiute, la vedere, obscure. Nu e vorba neaparat de oamenii care sunt acolo, ci de un concept care a fost gandit in 2005, 2006 si a fost pus in practica an de an, cu rabdare. Eu imi asum toate riscurile, acest proces trebuie dus pana la capat. Acel vot masiv din decembrie 2016 ma face sa fiu determinat. (...)

Romania e foarte aproape de a ne trezi intr-un timp rezonabil cu o politie politica. Nu suntem in situatia in care sa avem politie politica, dar suntem foarte aproape sa avem asa ceva. Am mari sperante in Eduard Hellvig, directorul SRI. Are o conceptie moderna, sper sa reziste la tentatii. Prin ceea ce a facut pana acum pare ca lucrurile sunt in regula, dar exista multa presiune asupra unor institutii care trebuie sa ne dea increderea ca in Romania daca nu gresesti poti sa dormi linistit.

Am inceput sa primesc mesaje din 2016 ca oameni sunt intrebati daca ma cunosc, diverse lucruri. Nu am niciun dubiu ca sunt tinta, ca se cauta sa se gaseasca ceva despre mine, sunt ani de zile de cand se intampla. Poate candva in Romania nu o sa mai avem asa ceva, sper cat mai curand", a declarat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.