Președintele Asociației Magistraților intervine în scandalul de la CSM: S-a evitat o situație gravă

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 30-08-2017 22:56
Actualizat: 31-08-2017 00:03

Președintele Asociației Magistraților din România, Andreea Ciucă, intervine în scandalul din interiorul CSM, susținându-le pe judecătoarele care au refuzat să participe la ședința plenului de miercuri. Ciucă a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre situația gravă care a fost evitată prin gestul judecătoarelor.

Vezi și: Lovitură de teatru! REVOLTA din CSM, 'patronată' de șefa ÎCCJ: 'Ne-am asumat această poziţie pentru a apăra un principiu'

Vezi și: RUPTURĂ TOTALĂ în CSM: OPT membri ai Consiliului îi fac praf pe cei CINCI judecători care au refuzat ședința de miercuri

Cei cinci judecători, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au refuzat să participe la şedinţa plenului CSM de miercuri, sunt Cristina Tarcea (preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie), Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ şi Evelina Oprina.

„Este vorba de o tensiune fără precedent care, cum am observat în ultimele luni, de când a intrat în funcție noul CSM, s-a dorit a fi evitată de către aceste minunate doamne ale justiției române despre care vorbim. Adică lucrurile au fost ținute sub presiune și s-a evitat o astfel de ieșire tocmai pentru a nu se vulnerabiliza ideea de sistem judiciar și de Consiliu Superior al Magistraturii pentru a nu se duce în derizoriu activitatea acestuia. Dar s-a ajuns a un punct la care lucrurile nu au mai putut fi ținute sub tăcere. Este vorba despre șase doamne ale justiției române care au un prestigiu profesional recunoscut pentru că și l-au câștigat prin muncă proprie. Nu cred că putem să punem la îndoială demersul acestor doamne”, a declarat președintele AMR.