Camerunez care încerca să ajungă în Franţa cu documentele altei persoane, depistat la frontieră

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 24-11-2017 13:37

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean camerunez care a încercat să iasă din România folosindu-se de documentele de identitate ale unui conaţional cu scopul de a ajunge în Franţa, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

Citeşte şi: Iohannis, semnal DUR pentru Republica Moldova: 'Intrarea în UE prin unirea cu România nu e o soluţie...' - VIDEO

Bărbatul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota pentru a ieşi din ţară, într-un autocar, el legitimându-se cu un paşaport camerunez şi un permis de şedere eliberat de autorităţile din Franţa. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este aceeaşi cu cea din documentele prezentate, motiv pentru care a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări. 

În urma primelor cercetări, anchetatorii au stabilit că bărbatul în cauză este cetăţean din Camerun şi a intrat legal în România în baza paşaportului personal. Acesta a declarat anchetatorilor că dorea să ajungă în Franţa dar, întrucât nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, a încercat să iasă din România folosindu-se de documentele altei persoane. 

El a mai spus că documentele pe care le-a prezentat la ieşirea din România le-a obţinut în Bucureşti, de la o persoană, a cărei identitate reală nu o cunoaşte. 

"Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun", a menţionat sursa citată.

Citeşte şi: Înalta Curte, decizie de ULTIMĂ ORĂ pe dezincriminarea abuzului în serviciu. Ce au hotărât magistraţii .