Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, semnal DUR pentru Republica Moldova: 'Intrarea în UE prin unirea cu România nu e o soluţie...' - VIDEO

captura
Klaus Iohannis summit Bruxelles

Aflat la summitul de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tranşant moldovenilor. Întrebat de jurnalişti dacă Republica Moldova ar putea intra în Uniunea Europeană printr-o unire cu România, preşedintele Klaus Iohannis a mărturisit că o astfel de scurtătură nu este indicată.

Citeşte şi: Înalta Curte, decizie de ULTIMĂ ORĂ pe dezincriminarea abuzului în serviciu. Ce au hotărât magistraţii

"Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova e clar angajată pe calea europeană şi deocamdată are acordul de asociere. Legislaţia trebuie perfectată. Moldova trebuie ea să se hot.dacă vrea să înceapă un parcurs spre UE sau nu. O scurtătură via unirea cu România nu e o soluţie.", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a avut însă şi cuvinte de laudă la adresa Republicii Moldova şi a parcursului său către Uniunea Europeană.

"Există semne bune. Reformele merg înainte, sigur, mai este foarte mult de lucru, dar există ameliorări care ne fac să fim încrezători că RM îşi doreşte să accentueze parcursul european. (...) Nu doar cum consider, noi ajutăm în multiple planuri Republica Moldova prin diverse programe, inclusiv prin măsuri concrete, inclusiv ajutorul financiar important pe care România l-a acordat Republicii Moldova. Ajutorul îl dăm practic, concret şi instituţional, şi nu de câteva zile, ci de câţiva ani.", a completat Iohannis.

Citeşte şi: Pleşoianu iese la atac şi transmite un mesaj DUR ONG-urilor: 'Dragi lucrători în laboratoarele #PROPAGANDEI...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.