Fostul consilier al premierului Tudose iese la ATAC. Val de critici la adresa coaliţiei şi a parlamentarilor din 'Camera DERUTAŢILOR'

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 14-12-2017 08:48

Fostul consilier al premierului Tudose, Gheorghe Piperea, a lansat un atac dur atât la adresa parlamentarilor din comisia specială Iordache, cât şi la adresa coaliţiei PSD-ALDE. Celebrul avocat critică legea statutului magistraţilor şi susţine că forma care a ieşit din "Camera Derutaţilor" are efect contrar decât cel scontat şi favorizează magistraţii abuzivi.

Citeşte şi:  ULTIMA ORĂ - Urmărit internaţional, afaceristul Avraham Morgenstern a fost CAPTURAT în Argentina

"Despre raspunderea magistratilor care comit erori judiciare, incalca CEDO si desfida hotaririle CJUE: comisia speciala Iordache si mareata coalitie de guvernare au facut-o de-a dreptul imposibila. Asta dupa ce stimabilii care au emis inteligenta oug 13/2017, cea care a scos sute de oameni in strada, s-au batut cu caramida in piept ca vor impune, in sfarsit, acest corelativ obligatoriu al independentei.

Forma legii statutului magistratilor care a iesit din Camera derutatilor este, in privinta raspunderii, mai favorabila magistratilor abuzivi si incompetenti, care distrug vieti si vise prin erori judiciare, decat cea in vigoare. Halal!

Conform mega-productiei livrate la foc automat de comisia Iordache - alta intrebare, erorile judiciare din civil, cele mai multe, nu vor mai putea atrage raspunderea magistratilor, intrucat textul se refera doar la erorile judiciare in penal, iar culpa grava trebuie constata, dupa avizul favorabil al CSM, de o instanta penala. Astfel de decizii nu se iau decat in cazurile magistratilor indezirabili pentru sistem. Pe de alta parte, pentru a intra in vigoare noua reglementare, trebuie pus in aplicare un sistem de asigurare de raspundere profesionala a magistratilor; pana la aparitia unui HG referitor la aceste asigurari, nu va exista raspundere. Pana la punerea in aplicare a acestei asigurari pot trece ani buni, timp in care lumea va uita ca independenta magistratilor presupune si responsabilitate. Iar daca, totusi, se va ajunge la perfectarea acestei asigurari (care va fi platita de stat, adica de noi, ca doar n-o sa le reduca cineva salariile, sporurile si pensiile foarte speciale ale magistratilor pentru a-i face sa isi plateasca singuri primele de asigurare) dauna va fi acoperita de asigurator, magistratul ramanand basma curata. In fine, iar acest aspect este cel mai frustrant, nicaieri nu este reglementata excluderea din profesie a judecatorilor autori de erori judiciare repetate, precum si pentru condamnarea Romaniei la CEDO pentru greseli judiciare sau pentru sfidarea deciziilor CJUE.", scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

Citeşte şi: La un pas de INTERZICERE în Capitală, Uber vine cu acuzaţii BOMBĂ la adresa autorităţilor române .