Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Urmărit internaţional, afaceristul Avraham Morgenstern a fost CAPTURAT în Argentina

www.ziuaconstanta.ro
Avraham Morgenstern

Omul de afaceri Avraham Morgenstern - dispărut deşi se afla sub control judiciar şi condamnat în lipsă, în luna august, la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală - a fost reţinut, în noaptea de miercuri spre joi, la Buenos Aires, anunţă Poliţia Română.

Citeşte şi: Revoltă în Ministerul Muncii! Funcţionarii AMENINŢĂ cu proteste, nemulţumiţi de salariile 'considerabil mai mici'

Potrivit Poliţiei Române, în urma investigaţiilor şi a informaţiilor furnizate de  Serviciul Urmăriri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, Avraham Morgenstern, fost partener de afaceri şi apropiat al fostului primar Radu Mazăre, a fost localizat şi reţinut, în cursul acestei nopţi, în Buenos Aires - Argentina.

Poliţia spune că în momentul depistării omul de afaceri, care era urmărit internaţional de autorităţile române, a prezentat pentru legitimare documentele de identitate ale unui conaţional.

În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii, menţionează Poliţia Română.

IGPR mulţumeşte pentru cooperare reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din peste 26 de state partenere ENFAST, în special celor din Spania şi Germania şi precizează că schimbul de date şi informaţii a avut loc prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română, iar operaţiunea s -a derulat cu sprijinul Europol, Interpol şi U.S. Marshall.

Citeşte şi: Legile Justiţiei, analiză la sânge de la Bruxelles. Ce spun specialiştii europeni

În 11 august, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea omului de afaceri Avraham Morgenstern la 8 ani de închisoare, iar firma acestuia, SC SHAPIR STRUCTURES SRL, va trebui să achite statului suma de 320.000 de lei, decizia fiind definitivă.

Avraham Morgenstern era, însă, dispărut, deşi se afla sub control judiciar, în data de 8 mai el prezentându-se pentru ultima dată la poliţie, conform termenilor controlului judiciar, iar în 13 iunie Curtea de Apel Bucureşti a emis mandat european de arestare pe numele său.

În rechizitoriul din februarie 2015, procurorii DNA arătau că, în perioada 2009 - 2014, Morgenstern, în calitate de administrator al Shapir Structures, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa şi Confort Urban Constanţa şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro, se mai arată în documentul DNA.

La data trimiterii în judecată, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Morgenstern Avraham şi SC Shapir Structures S.R.L., în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei şi a patru imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate.

Citeşte şi: Mama criminalei de la metrou, mărturii CUTREMURĂTOARE. Cum a explicat gestul fiicei sale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.