Proaspăt eliberat din închisoare, Pinalti a primit o nouă lovitură DURĂ: Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Autor: Andrei Radu
Publicat: 24-12-2017 09:18

Eliberat din închisoare în urmă cu câteva luni, Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată pentru trafic de influență în ”dosarul Ceahlăul”. Două dosare, referitoare la modul în care se făcea finanţarea echipei de fotbal Ceahlăul, la nivelul anilor 2010-2011, au fost înregistrate, în ziua de 21 decembrie, pe rolul Tribunalului Neamţ. Iulian Boghian și Marian Iftime-Nicorici au fost trimiși în judecată într-unul din dosare și Gheorghe Ştefan, în cel de-al doilea, toţi pentru trafic de influenţă.

Două dosare, referitoare la modul în care se făcea finanţarea echipei de fotbal Ceahlăul, la nivelul anilor 2010-2011, au fost înregistrate, în ziua de 21 decembrie, pe rolul Tribunalului Neamţ. Au fost trimişi în judecată Iulian Boghian și Marian Iftime- Nicorici în unul din dosare și Gheorghe Ştefan, în cel de-al doilea, toţi pentru trafic de influenţă.

Citește și: Elena Udrea anunță APOCALIPSA pentru Laura Codruța Kovesi și lansează alt ATAC la adresa lui Traian Băsescu: 'Vremea în care va da socoteală e aproape'

Marian Iftime-Nicorici, director ANL în anul 2010, este acuzat că i-a pretins lui Gabriel Marian Diaconu, directorul Tehnocons Utilaje Bucureşti, să remită către SC FC Ceahlăul SA 5% din valoarea lucrărilor pe care societatea din Capitală urma să le presteze către ANL. S-a procedat la încheierea unui contract de reclamă şi publicitate între o societate din Slatina şi FC Ceahlăul, care a primit suma de 61.709 lei în perioada 1 octombrie – 27 decembrie 2010.

Procurorii au mai stabilit că Iulian Boghian şi Marian Iftime-Nicorici i-au pretins aceluiaşi director al Tehnocons Utilaje încâ 5% din valoarea altui contract şi s-a încheiat, din nou, un contract de publicitate, pe 1 octombrie 2010, tot în valoare de 61.709 lei.

În celălat dosar procurorii DNA au stabilit că Gheorghe Ştefan a pretins de la directorul Construcţii Hidrotehnice Iaşi 3% din valoarea contractelor pe care le avea în derulare cu Hidroelectrica Sucursala Bistriţa, anunță zch.ro.

Citește și: Liviu Dragnea o pune la punct pe Lia Olguța Vasilescu: 'S-a înţeles greşit, e un document cu care eu nu am fost de acord' / VIDEO

Iar pentru ca banii să intre aparent legal în vistieria echipei de fotbal s-au încheiat 7 contracte de reclamă şi publicitate între Construcţii Hidrotehnice şi SC FC Ceahlăul, în valoare de 998.000 de lei. Întreaga sumă a fost achitată prin 9 facturi. În contract nu erau prevăzute obligaţiile prestatorului de servicii şi, de altfel, procurorii au stabilit că FC Ceahlăul n-a făcut niciun fel de reclamă, ci doar a încasat banii.

Ambele dosare urmează să intre în procedură de cameră preliminară şi vor fi primi termen, probabil în luna ianuarie 2018.