Avertisment: Numărul imigranților veniți pe mare va crește

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 22-01-2018 19:11

Europarlamentarul Laurențiu Rebega avertizează pe pagina sa de socializare că în 2018 numărul imigranților veniți pe mare va crește, așadar și România va fi expusă riscului.

Halep merge CEAS: Descoperire URIAȘĂ făcută de australieni despre româncă, în timpul meciului cu japoneza Osaka

”Nici nu s-a uscat bine „cerneala” de pe ultimul meu comunicat și răspunsul „amețitor” al Comisiei Europene cum că sosirile migranților pe mare „par” să fi încetat este contrazis și de Directorul Agenţiei europene pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex), Fabrice Leggeri, care a declarat că în 2018 numărul de migranţi ilegali sosiţi pe mare va crește”, arată europarlamentarul român.

El arată că ”țara noastră riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene ca urmare a neîndeplinirii cotelor obligatorii de migranți (de trei ori mai mari decât putem duce!)” și propune ca soluție ”Să „batem cu pumnul în masă” și să cerem stabilirea cotelor printr-o negociere directă cu fiecare stat în parte! Altfel, vom fi mereu vulnerabil pe acest subiect”.

De altfel, precizează Rebega, ”n-ar trebui să mai mire pe nimeni reorientarea refugiaților către Marea Neagră. Este firească, după ce vechile căi de intrare în Europa, Italia și Grecia au fost închise. Ungaria a ridicat garduri la granița de sud cu Serbia, blocând culoarul către Germania, iar azi toți ochii sunt ațintiți pe Spania, care și-a dublat în 2017, numărul migranţlor ilegali sosiți în Spania cu ambarcaţiuni plecate din Maroc şi Algeria!”.

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.