Liviu Dragnea a ORDONAT, Viorica Dăncilă a EXECUTAT: Replica purtătorului de cuvânt al Guvernului / UPDATE

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 08-02-2018 19:51
Actualizat: 09-02-2018 10:38

Guvernul a decis să instaleze un nou şef la ANAF! Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Sorin Giuvelea în fruntea instituţiei. Acesta a mai condus instituţia şi pe vremea când prim-ministru era Sorin Grindeanu, conform capital.ro.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, infirmă pentru ȘTIRIPESURSE. RO informația, precizând că nu s-a luat încă în discuție schimbarea Mirelei Călugăreanu din funcție.

De asemenea, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a declarat joi seară că decizie referitoare la numirea noului şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) se va lua în următoarele zile, iar acesta trebuie să îndeplinească o serie de criterii de performanţă.

Decizia premierului vine la doar câteva zile după ce Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de activitatea ANAF și a anunțat că șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, are zilele numărate în fruntea instituției. Călugăreanu fusese numită de Mihai Tudose la șefia ANAF.

Sorin Cristian Giuvelea a mai avut atribuţii de coordonare a activităţilor de metodologie şi administrare a veniturilor statului. A deţinut funcţia de Director general în cadrul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (ianuarie - aprilie 2017), precum si la Direcţia generală a finanţelor publice Bucureşti (iunie 2016 - ianuarie 2017). În perioada octombrie 2011 - iunie 2016, a ocupat funcţia de Şef administraţie la DGRFP Bucureşti - Administraţia finanţelor publice sector 5, iar la începutul carierei a deţinut funcţia de inspector la Direcţia Generală de Îndrumare şi Control Fiscal, din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Citește și: Lovitură de teatru! Liviu Dragnea, atacat din INTERIOR! „Nu se poate!”

Giuvelea este licenţiat în ştiinţe economice după ce a absolvit Academia de Studii Economice - Bucureşti. Mai mult, acesta a făcut şi un Master în Spatiul public european, urmat la SNSPA, un Master în Managementul Informaţiilor de Securitate Naţională, urmat la Academia Naţională de Informaţii şi un Master în Probleme actuale ale Securităţii Naţionale, urmat la Colegiul Naţional de Apărare.

Citeşte şi: ŞOC la Realitatea TV: Lavinia Șandru, fosta soție a lui Darius Vâlcov, a fost SUSPENDATĂ

Din declaratia de avere depusa in 2016 se devoalează şi venitulnet anual al lui Giuvelea, de 77.100 lei, adica aproximativ 6.500 de lei pe luna. Castigurile lui Giuvelea au fost completate cu darul primit la nunta, acesta completand ca a incasat 38.500 de euro si 252.000 de lei, adica un total de aproximativ 95.000 de euro. Noul vicepresedinte al ANAF detine un teren de 1.450 de metri patrati si o casa de 365 de metri patrati in judetul Ilfov, cosntruita in 2007. Tot in 2007, Giuvelea a facut mai multe imprumuturi la banca, datoriile ridicandu-se la 167.500 de euro, mai spune sursa citată.