Consilierul lui Paul Stănescu iese la rampă după acuzațiile din presă: 'Am fost implicat pe nedrept într-un scandal care mă depășește'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 09-02-2018 17:12

În urma informaţiilor apărute în presă, Mihai Novăcescu, fost ofiţer SPP, precizează că nu a fost bodyguardul lui Nicu Gheară și că nu are legături cu lumea interlopă.

"Am văzut cu surprindere o explozie mediatică în presa de ieri în care numele meu este menționat în context negativ, nefavorabil și totalmente neadevărat. O știre neverificată a fost preluată de toate ziarele, televiziunile și site-urile din România.

Am fost implicat pe nedrept într-un scandal care mă depășește, dar mă văd nevoit să am o reacție pentru că ani de muncă și realizări importante făcute de mine sunt afectate cu buretele de această serie de știri apărute în presă.

Numele meu este Mihai Novăcescu, am apărat steagul României din postura de ofițer SPP și sunt învățat cu un anumit gen de disciplină. Nu doresc să intru în polemici și nici nu vreau să fiu vârful de lance într-o luptă mârșavă, dar mă văd nevoit să-mi apăr numele.

Procesul lui Ponta a ajuns la FINAL: Magistraţii îl ţin în TENSIUNE pe fostul premier până la finalul lunii februarie

Am fost angajat la Serviciul de Protecție și Pază prin transfer de la C.S.F.C. Dinamo Bucuresti. Întreaga viață mi-a fost influențată de rigorile militare și regulile sportive. Mi-am îndeplinit datoria la SPP, drept pentru care am activat în Sudan ca reprezentant al instituției într-o misiune a Națiunilor Unite, selecția fiind făcută de reprezentanții ONU.

Dragnea, directivă ŞOC pentru avocatul său, după scandalul cu Ponta: Ce i-a INTERZIS apărătorului / VIDEO

Cunoștințele mele în domeniul securității au făcut ca multe persoane să îmi ceară sfatul în acest domeniu. Încrederea pe care mi-au acordat-o este rezultatul unui istoric profesional la care privesc retrospectiv cu mândrie.

Resping ferm acuzațiile apărute în presă. Neg vehement încercările de a lega numele meu de anumite persoane și vă rog să reparați această eroare. Informația neadevărată cu privire la faptul că aș fi fost gardă de corp pentru Nicu Gheară a fost preluată dintr-un articol apărut în 2005 pe fondul unui alt scandal politic. La acel moment nu am depus eforturile necesare pentru a nega acest lucru deoarece am considerat că, cei care mă cunosc nu iau în seamă astfel de știri. De altfel, articolul prezenta și un punct de vedere al SPP care mă exonera de orice acuzații.

La 13 ani distanță mă văd nevoit să vă transmit această scrisoare pentru a nu căra după mine în mediul virtual o „piatră de moară” care mă afectează în mod nedrept. Nu am fost bodyguardul lui Nicu Gheară, nu am legături cu lumea interlopă și nu vreau să fie folosit numele meu în niciun scandal.

Ca dovadă a faptului că informațiile apărute în mass-media de ieri nu reflectă realitatea în ceea ce mă privește sunt chiar pozele publicate în care nu apar eu", a transmis Mihai Novăcescu, potrivit Realitatea Tv