Procesul dintre Gabriel Resources și România a fost SUSPENDAT: compania cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 10-02-2018 22:00

Procesul care se desfășura de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington în care Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer blocat de la Roșia Montana, cere despăgubiri de 4,4 miliarde dolari statului român  a fost suspendat, din cauza faptului că preeședinta tribunalului, Teresa Cheng, și-a dat demisia, în urma numirii sale în funcția de ministru al Justiției în Hong Kong.

Citește și: Imagini emoţionante cu Simona Halep: Ce a făcut românca la Cluj - anunţ despre accidentare / FOTO

Citește și: A început RĂZBOIUL: Armata israeliană, operaţiune de anvergură la adresa Siriei

Teresa Cheng a demisionat din postul de președinte al tribunalului arbitral pe 7 februarie, în contextul în care preluase portofoliul Justiției din Hong Kong cu o lună înainte, pe 6 ianuarie, informeză Profit.ro.

Ca urmare a vacantării postului, procedura de arbitraj a fost suspendată până la numirea unui nou președinte. "Am fost informați că nu există un interval de timp stabilit pentru numirea unui succesor al doamnei Cheng", a transmis Gabriel Resources.