Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început RĂZBOIUL: Armata israeliană, operaţiune de anvergură la adresa Siriei

mirror.co.uk
avion doborat, siria

Armata israeliană a anunțat lansarea unui atac „de mare anvergură” în Siria, sâmbătă dimineața. Totodată, un avion de luptă F16, provenit din Israel, a fost doborât de o dronă iraniană. Într-un comunicat citat de AFP, aviaţia israeliană a anunțat călovit 12 obiective, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar „care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria’”, informează Agerpres.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

Tot sâmbătă, un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit în Israel, iar unul dintre piloţi a fost grav rănit, în cursul unor tiruri ale apărării antiaeriene siriene care a ripostat la loviturile lansate de armata israeliană. „Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian. Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă”, a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

Citeşte şi: Propunere incredibilă a ministrului Finanţelor pentru Patriarhul Daniel: 'Putem discuta la slujba de duminică'

Poliţia a anunţat că avionul F16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului. „Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene”, a mai spus purtătorul de cuvânt al armatei. Este pentru prima dată când armata israeliană a declarat în mod deschis că a vizat „ținte iraniene” în Siria de la declanşarea, în 2011, a războiului în această ţară unde Iranul acordă sprijin militar regimului preşedintelui sirian Bashar al Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.