Monica Macovei, previziune ŞOC pentru Kovesi: Ce soartă îi prevede şefei DNA - 'Se urmăreşte COMASAREA DNA cu DIICOT...'

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 15-02-2018 06:15

Invitată la RFI, Europarlamentarul Monica Macovei iese la rampă cu un scenariu neaşteptat. Fostul ministru spune că din punctul ei de vedere, ministrul Justiţiei va propune demiterea lui Kovesi de la şefia DNA: „Cred că Tudorel Toader va propune acest lucru, pentru că se joacă cu această chestiune şi practic se joacă cu ţara şi cu oamenii şi cu toţi cei care au ieşit în stradă în apărarea DNA”.

Citeşte şi: Controale FĂRĂ PRECEDENT: Poliţiştii au dat peste 9000 de amenzi, în valoare de aproape 3 MILIOANE de lei, într-o singură zi

Europarlamentarul susţine că se urmăreşte comasarea DNA cu DIICOT: „Pe surse, se spune, se scrie că se pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă de comasare a DNA cu DIICOT, DNA se ocupă de anticorupţie, DIICOT de lupta cu crima organizată. Asta înseamnă că se schimbă şefii şi DNA şi DIICOT prin efectul legii. Toată lumea se schimbă: şi procurorii-şefi şi adjuncţii şi cei de unitate, se transformă secţiile, se pot retrage sau se pot reevalua dosarele aflate în curs de anchetă (...). Va fi o perioadă în care nu se va lucra deloc. Prin urmare, ce se urmăreşte: anihilarea uneia dintre puterile statului. Ce se întâmplă este o lovitură de stat împotriva ordinii de drept şi începe la sediul PSD”.

Întrebată dacă personal crede în scenariul comasării DNA cu DIICOT, Monica Macovei a răspuns: „Da, cred în acest scenariu, pentru că în 2007, la câteva luni după ce am intrat în UE, tocmai datorită rezultatelor celor două instituţii, mai ales DNA, Tăriceanu premier la acea vreme, susţinut de PSD în Parlament a încercat acelaşi lucru. Probabil că nu se ştie public, dar a încercat acelaşi lucru, a fost oprit de discuţii informale, de comisari de la Bruxelles”.

Citeşte şi: Scandal de PROPORŢII în Comisia de apărare a Senatului! Băsescu lansează ATAC după ATAC: 'S-a dat aviz negativ fără aprobarea lui Dragnea?Să fim serioşi...' .