Celebrul artist Nicolae Turda, noul vicepreşedinte CNMR pentru conservarea tradiţiilor româneşti

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 27-03-2018 12:07

"Astăzi, 26 Martie 2018, maestrul Gheorghe Turda a decis să se alăture CNMR pentru a promova împreună identitatea națională și a contribui la conservarea tradițiilor și obiceiurilor românești ce ne reprezintă pe noi ca popor", se arată într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Monica Macovei NU SE DEZMINTE! Mesaj DUR, în zi de sărbătoare: 'Să comparăm conducătorii României cu MICIMEA şi NEVOLNICIA celor de azi...'

“Preocuparea CNMR de a aduce alături tot mai mulți apostoli ai românismului din zone precum arta, muzica, teatrul și filmul face parte din efortul CNMR de a păstra vie identitatea românească și de a susține valorile românești. Gheorghe Turda este un exemplu de promovare a valorilor naționale tradiționale și apărare a ființei naționale", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Gheorghe Turda cunoscut interpret de muzică populară a susținut de-a lungul anilor concerte în peste peste 40 de țări și a participat la peste 80 de turnee. Student eminent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, încă din anii studenției s-a impus ca interpret, prin calitățile deosebite ale timbrului său vocal, bogăția și valoarea repertoriului ales.

În 1991 i-a fost conferit gradul de locotenent-colonel onorific, ca recunoaștere a meritelor sale artistice. În anii 1994-1997, s-a implicat, în calitate de colonel, tot mai mult în viața artistică a celor ce-și desfășoară activitatea în armata și poliția română, precum și în armată în calitate de colaborator cu alte atribuții.