Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei NU SE DEZMINTE! Mesaj DUR, în zi de sărbătoare: 'Să comparăm conducătorii României cu MICIMEA şi NEVOLNICIA celor de azi...'

macovei

Celebrarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România a fost consemnată, ce-i drept, cu un mesaj ceva mai dur, şi de fostul ministru al Justiţiei. Monica Macovei vine cu un atac dur, pe pagina ei de Facebook, la adresa fostului preşedinte şi fost lider al PSD, Ion Iliescu. Însă nici conducătorii de astăzi nu sunt scutiţi de cuvinte dure. "Să ne uităm în istoria noastră, la conducătorii de acum 100 de ani, care au vrut și au luptat pentru o Românie mare și puternică, și să îi comparăm cu micimea, nevolnicia și lipsa de dragoste de țară a conducătorilor de astăzi", scrie Macovei. Tot ea susţine însă că acesta este momentul oportun pentru a face paşi spre unirea cu Republica Moldova, deşi, mai menţionează ea, drumul este "greu de străbătut şi plin de piedici".

Citeşte şi: ANAF vrea noi SCHIMBĂRI: Cu ce PROMISIUNI vine preşedintele Fiscului pentru firme, dar şi pentru românii de rând

"Românii aflați de o parte și de alta a Prutului numără astăzi 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Și suntem tot separați de Prut, pentru că, în 1990, Ion Iliescu a decis în numele poporului, dar fără să spună poporului, că nu este nevoie de unire. Atunci, românii de pe ambele maluri ale Prutului voiau unirea. Astăzi, tot mai puțini. De ce?

Răspunsul e simplu. Haideți să ne uităm în istoria noastră, la conducătorii de acum 100 de ani, care au vrut și au luptat pentru o Românie mare și puternică, și să îi comparăm cu micimea, nevolnicia și lipsa de dragoste de țară a conducătorilor de astăzi. Să reflectăm la ce națiune am fost și la conducătorii patrioți, cu valori morale și cu viziune pe care i-am avut la unirea cu Basarabia și Transilvania și unde am ajuns astăzi, la conducători care ne fură, ne vând și sunt nepăsători față de oameni și țară.

Citeşte şi: Şeful CNAIR dă asigurări, după ULTIMATUMUL Vioricăi Dăncilă: Cifrele înaintate cu privire la autostrăzi

Cât am condus Delegația UE-Republica Moldova, au fost scoase vizele, a fost semnat Acordul de asociere cu UE, iar Basarabia mergea cu pași repezi spre Europa. Acum, lucrurile merg prost. Pentru mulți politicieni români, Chișinăul a devenit numai un bazin de voturi pe care se bat.

Ar fi păcat să ratăm un alt moment. Ar trebui să începem să facem pași unii către alții, pentru că avem un drum greu de străbătut, plin de piedici: de la propaganda și influența rusească, până la politicieni din ambele țări, care par că s-au supus și ne-au supus rușilor.", scrie Monica Macovei pe Facebook.

Citeşte şi: Surpriză DE PROPORŢII pentru Simona Halep: Antrenorul Serenei Williams vine cu previziuni NEAŞTEPTATE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.