Casa Albă a făcut MARELE anunț: Când va avea loc întâlnirea SECOLULUI dintre Donald Trump și Kim Jong Un

Autor: Andrei Radu
Publicat: 03-04-2018 08:02

Casa Albă a făcut un nou anunț privind întâlnirea mult așteptată dintre Donald Trump și Kim Jong Un. Întrunirea istorică între preşedintele american şi dictatorul nord-coreean urmează să aibă loc în luna mai, dar nu sunt cunoscute încă detalii practice despre locul sau formatul exact al acesteia.

Premierul japonez Shinzo Abe urmează să efectueze o vizită în SUA în perioada 17-18 aprilie, ocazie cu care va fi primit de preşedintele american Donald Trump la reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago (Florida), în cadrul pregătirilor pentru summitul SUA-Coreea de Nord, a informat Casa Albă luni, potrivit France Presse.

Citește și: Imagine ȘOCANTĂ - Messi 'decapitat' și Neymar 'în genunchi': ISIS amenință desfășurarea Cupei Mondiale! Cum vor teroriștii să atace stadioanele

"Cei doi oficiali vor aborda campania internaţională pentru menţinerea la maximum a presiunilor asupra Coreii de Nord în vederea unei întâlniri prevăzute între preşedintele (Donald) Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un", precizează Casa Albă într-un comunicat, potrivit Realitatea.net.

Principala miză a acestui summit este problema nucleară nord-coreeană, iar Kim Jong-Un, la fel ca Donald Trump, îşi consultă aliaţii sau partenerii.

În pregătirea acestei întrevederi, liderul de la Phenian s-a deplasat recent la Beijing, părăsind pentru prima oară teritoriul Coreii de Nord de la venirea sa la putere, şi a avut o lungă întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Citește și: Rușii se pregătesc TEMEINIC pentru Cupa Mondială: Decizie mare luată de Moscova, de teama incidentelor între suporteri

De asemenea, Donald Trump a avut o convorbire telefonică cu Xi Jinping în cadrul căreia a abordat viitorul summit.

Întâlnirea de la Mar-a-Lago va fi a treia între Donald Trump şi Shinzo Abe, a precizat Casa Albă. Dar este pentru a doua oară când cei doi se întâlnesc la reşedinţa privată foarte luxoasă a preşedintelui SUA din Florida. Abe, la fel ca Trump, este pasionat de golf şi cei doi au jucat deja împreună pe terenul de golf de la Trump Organization, adiacent reşedinţei.