Alertă în România: Dacia-Renault RECHEAMĂ în service modelul Duster. Ce PERICOLE au descoperit specialiştii

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 12-04-2018 12:07

Dacia-Renault a decis să recheme în service sute de maşini din modelul Duster. Compania a identificat două probleme tehnice la SUV-uri, una dintre ele cu potențial periculos.

Citeşte şi: DOLIU în lumea teatrului din România: O boală cruntă A RĂPUS o mare actriţă

Mai exact, specialiștii de la Dacia au identificat o posibilă „neconformitate a butucului roţii faţă”. Potrivit Renault Commercial Roumanie, problema poate provoca zgomote ciudate în partea din față a automobilului. În cazuri extreme însă, roata se poate detașa. Această situație nu a fost însă observată în practică până în prezent.

Operațiunea de verificare a butucului durează între 50 de minute și 3 ore, în funcție de dificultatea intervenției. Mecanicii vor verifica butucul, care va fi înlocuit dacă prezintă un pericol.

Citeşte şi: Protest de AMPLOARE în Capitală: Medicii Institutului CC Iliescu îşi strigă NEMULŢUMIRILE în stradă / VIDEO

Renault precizează în adresa trimisă Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că 200 de mașini Dacia Duster pot fi afectate de această problemă.

Cea de-a doua problemă identificată de companie este legată de sistemul electric al mașinii, scrie Adevărul. Concret, există posibilitatea pierderii parțiale sau totale a luminilor de semnalizare ale remorcii atunci când această este conectată la maşină.

Citeşte şi: Contractul CONTROVERSAT 'dispărut' în Guvernul Ponta, scos la iveală: 'Pe acel contract s-a făcut control de către Ministerul Finanțelor'

În acest caz intervenția la service durează doar 35 de minute, fiind afectate aproximativ 300 de mașini.