Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contractul CONTROVERSAT 'dispărut' în Guvernul Ponta, scos la iveală: 'Pe acel contract s-a făcut control de către Ministerul Finanțelor'

contract

Fostul director de investiții în CNADNR, Alin Goga, vine cu noi dezvăluiri. Goga a susținut miercuri, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că nu a dispărut contractul cu Bechtel, așa cum se vehiculează în spațiul public. În anul 2013, Guvernul Ponta a anunţat că acest contract a dispărut şi a sesizat DNA, spune el.

Citeşte şi: Premierul Dăncilă 'DĂ DIN CASĂ': Ce spune despre relaţia cu Liviu Dragnea - 'Sunt un om dintr-o bucată. Aceste lucruri NU MERG...'

Goga a prezentat în acest sens şi o serie de documente privind un control făcut pe acel contract la finalul anului 2016.

„Nu a dispărut contractul cu Bechtel. Pe acel contract s-a făcut control de către Ministerul Finanțelor Publice, Direcția Generală de Inspecție Economico-financiară. Eu vă pun la dispoziție documentul oficial semanat de Ministerul Finanțelor care a studiat toate actele acestea în original la CNADNR. Spune că este vorba de prejudiciu stabilit pe acest contract, stabilit de 525 de milioane de euro. Controlul este din 13.12.2016”, a declarat Alin Goga.

În anul 2013, Guvernul de la acea vreme a anunţat că acest contract a dispărut şi a sesizat DNA. Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), condus atunci de Dan Şova, a anunţat că a depus la DNA plângere penală pentru "săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire şi finantare a autostrăzii Braşov - Cluj - Borş".

"Plângerea penală (...) cere, de asemenea, ca în situaţia în care se va dovedi că faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispoziţie a acestui document îmbracă forma altei infracţiuni să se dispună atragerea răspunderii penale, după caz, pentru infracţiunea de distrugere, furt sau abuz în serviciu contra intereselor publice. (...) Aceasta a fost făcută in rem şi nu e îndreptată împotriva unei persoane anume, Direcţia Naţională Anticorupţie fiind în măsură să cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului", arăta atunci DPIIS.

După doi ani de cercetări, procurorii DNA au clasat dosarul dispariţiei contractului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.