Președintele Comisiei Economice îl contrazice pe Liviu Dragnea: MINTE cum respiră! Inflația în România are un ritm de creștere galopant

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 20-04-2018 09:16
Actualizat: 20-04-2018 09:27

Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Cîțu, îl contrazice pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cel care spunea că România are o inflație sub media europeană. Cîțu arată că România are cea mai mare inflație din Europa și mai îngrijorător decât asta este ritmul de creștere, care este unul galopant.

Citește și: S-a terminat luna de miere: relația dintre Dragnea și Tăriceanu scârțâie din toate încheieturile/SURSE

”Liviu Dragnea minte!

Da, Liviu Dragnea minte cum respira. Nimic din ce a spus vreodata despre economie nu a fost adevarat. Da, nu intelege nimic din ce spune si ar putea fi suspectat ca mai incurca informatiile pe care i le pregatesc executantii. Dar unele informatii trebuie doar raportate.

Asa este si cu rata inflatiei. Intr-o emisiune singur cu prezentatorul, evident, a mai aruncat o miciuna: “Avem o inflație sub media europeană” (Liviu Dragnea, 19.04.2018)

Daca nu era singur in studiou cu moderatorul aceasta minciuna ar fi fost demontata pe loc. O fac eu acum.

Informatia din graficul alaturat arata ca Romania, chiar si folosind metodologia UE, are cea MAI MARE rata a inflatiei din UE. Media UE este la 1.5% iar Romania are o inflatie de 4% (metodologia UE, folosind IAPC)