Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a terminat 'luna de miere': relația dintre Dragnea și Tăriceanu scârțâie din toate încheieturile/SURSE

Inquam Photos / George Călin
Tariceanu Dragnea

În lumea politică există o vorbă: o alianță politică rezistă atâta timp cât există interes sau până înaintea unor alegeri. Coaliția dintre PSD și ALDE, dar și relația dintre Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea nu face excepție de la această zicală, care a devenit regulă de aur în politica dâmbovițeană.

Citește și: Liviu Dragnea, ieșire EXPLOZIVĂ: atac VIRULENT la adresa lui Klaus Iohannis

Surse politice convergente ne-au precizat că luna de miere dintre cei doi lideri politici s-a cam terminat, iar înțepăturile și nemulțumirile sunt la ordinea zilei.

Tensiunile au început încă din anul 2017, dar ele s-au acutizat de la începutul acestui an, de când a devenit clar că cei doi vor fi rivali în alegerile prezidențiale. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat deja în interiorul ALDE că își dorește să candideze, în timp ce Liviu Dragnea stă în expectativă, dar se profilează ca viitor candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2019.

În interiorul coaliției, Tăriceanu vorbește tot mai insistent despre avantajele unui candidat unic al coaliției la alegerile prezidențiale, însă Liviu Dragnea și cei din PSD nu sunt deloc încântați de această variantă. În sprijinul variantei sale, Tăriceanu a prezentat datele din sondajele efectuate la comanda ALDE, care arată că el stă foarte bine la intenție de vot și ar fi singurul candidat cu șanse reale în bătălia cu Iohannis.

Sursele noastre susțin că Tăriceanu a lăsat de înțeles că în cazul în care PSD nu va accepta soluția candidatului unic, atunci drumurile PSD și ALDE se vor despărți. Evident, această relație va fi menținută cât mai mult posibil pentru că aduce avantaje celor de la ALDE, dar când se va intra în linie dreaptă pentru alegerile prezidențiale, atunci cele două partide ar putea merge pe drumuri separate. Un moment prielnic pentru o astfel de ruptură ar fi toamna acestui an, atunci când se intră pe turnantă.

Rămâne de văzut cum va evolua relația dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Deocamdată, la nivel public, au apărut doar mici înțepături între cei doi. Dragnea i-a transmis lui Tăriceanu că nu el decide treburile Guvernului, în timp ce Tăriceanu s-a distanțat clar de mitingul PSD pentru susținerea familiei tradiționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.