Viktor Orban îl SFIDEAZĂ pe George Soros după ce miliardarul a luat o decizie neașteptată: 'Nu plâng în hohote'

Autor: Andrei Radu
Publicat: 21-04-2018 11:03
Actualizat: 21-04-2018 12:01

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că se aşteaptă să continue conflictul cu ideologia liberală a finanţistului american George Soros, în pofida faptului că organizaţia sa, Fundaţiile pentru o Societate Deschisă, a anunţat că îşi va închide biroul din Budapesta, relatează Reuters.

"Cred că mă înţelegeţi dacă nu plâng în hohote", a spus Orban, rugat pe postul public de radio MR1 să comenteze decizia organizaţiei lui Soros, anunţată joi seara.

El a subliniat că problema-cheie asupra căreia viziunea sa şi a lui Soros sunt divergente, adică migraţia, va rămâne în fruntea agendei europene.

Citește și: Netanyahu surprinde după declarația lui Dragnea privind ambasada României în Israel: 'E timpul să recunoaştem acest fapt'

În opinia premierului ungar, nu sunt aşteptate mari schimbări după summitul liderilor europeni de la sfârşitul lui iunie în ce priveşte modul în care blocul comunitar gestionează migraţia. Decizii în acest sens ar trebui luate după alegerile din 2019 pentru Parlamentul European, pentru a asigura că alegătorii UE au un cuvânt de spus în această problemă, a insistat Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Publicaţia austriacă Die Presse l-a citat joi pe Patrick Gaspard, directorul organizaţiei lui Soros din Ungaria, Open Society Foundations (OSF), afirmând că aceasta a decis să plece din Budapesta şi intenţionează să deschidă un nou birou la Berlin, din vară. OSF are în prezent la Budapesta 100 de angajaţi.

Potrivit agenţiei austriece de presă APA, preluată de MTI, Soros ar fi cedat aparent presiunilor guvernului Orban, care a lansat o campanie împotriva sa.

Vezi și: Greşeala pe care mulţi o comit: De ce nu trebuie să dormi NICIODATĂ pe canapea .