Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu surprinde după declarația lui Dragnea privind ambasada României în Israel: 'E timpul să recunoaştem acest fapt'

Liviu Dragnea Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat joi că cel puţin şase ţări sunt în discuţii cu Israelul pentru a-şi muta ambasada la Ierusalim, transmite EFE.

"Mă bucur să comunic că cel puţin şase state discută serios cu noi despre relocarea ambasadelor la Ierusalim", a spus Netanyahu, la o întâlnire cu diplomaţi străini desfăşurată la reşedinţa preşedintelui Reuven Rivlin cu prilejul Zilei Independenţei.

Citește și: Gigi Becali amenință cu REVOLUȚIA, după ce FCSB riscă depunctarea: 'O să vezi 3 milioane de oameni în stradă'

El nu a numit statele în cauză, dar le-a promis ajutor. "Am decis ca primele zece ambasade ce vor veni aici să beneficieze de un tratament preferenţial. Le vom ajuta!", a precizat premierul israelian, care a îndemnat şi celelalte state să urmeze exemplul SUA şi Guatemalei de a-şi muta reprezentanţa în Oraşul Sfânt pentru că aceasta va contribui la eforturile de pace.

Benjamin Netanyahu a apreciat că decizia lui Donald Trump de a muta ambasada SUA spune un lucru simplu, şi anume că "pacea trebuie să se bazeze pe adevăr".

"Faptul că Israelul are o capitală, că poporul evreu a avut de 3.000 de ani o capitală numită Ierusalim, este incontestabil. E timpul să recunoaştem acest fapt", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Pe 6 decembrie anul trecut, preşedintele american a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a anunţat mutarea de la Tel Aviv în acest oraş a reprezentanţei diplomatice a SUA.

Citește și: Victor Ciutacu i-a dat decisiva Laurei Codruța Kovesi: A fost publicat mailul prin care șefa DNA și-ar fi amenințat procurorii - DOCUMENTE

Palestinienii au considerat acest act drept o provocare ce a descalificat administraţia Trump din rolul de mediator onest al procesului de pace palestiniano-israelian.

De atunci, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, şi alţi oficiali ai ANP au refuzat să se întâlnească cu echipa americană de negociere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.