Noaptea Muzeelor 2018: număr impresionant de vizitatori la cele 8 muzee și case memoriale ale Muzeului Municipiului București

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 20-05-2018 08:15

Sâmbătă, 19 mai 2018, de Noaptea Muzeelor, 13.235 de vizitatori au participat la evenimentele speciale și au vizitat expozițiile din cele 8 muzee și case memoriale din structura Muzeului Municipiului București (MMB).

Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” au putut fi vizitate până la ora 04:00, celelalte obiective având program până după miezul nopții.

Expoziții precum Timpul Orașului”, ”Muzeul Vârstelor”, „Fizionomii unificatoare «Toți în unu»-Povestea unui proiect de țară”, ”Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropozoomorfă – de la artă la identitate”, Războiul între mit și artă”, „JÓZEF PIŁSUDSKI – om de stat al Poloniei și Europei”, „Imagini ale invizibilului”, ”«Vila Dr. Nicolae Minovici»: RESTITUTIO” și ”Pe urmele trecutului. Colecția «Maria și Dr. George Severeanu»”, precum și expoziția de outdoor de fotografie InstantA au stârnit interesul vizitatorilor până târziu, în noapte. Expozițiilor deschise la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck li s-a adăugat Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei. În acest an, Muzeul Victor Babeș nu a participat la Noaptea Muzeelor, aflându-se în proces de restaurare.

Citește și: Medicii avertizează: oboseala continuă, lipsa de energie sau stările recurente de melancolie nu sunt normale. Boala cu care se confruntă femeile din România

Iubitorii astronomiei au avut ocazia de a vizita la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” noua expoziție permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie" al cărei subiect este sistemul solar, invită la explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers.

Programul Nopții Muzeelor pregătit de Muzeul Municipiului București (MMB) a fost unul extrem de variat, la fiecare muzeu și casă memorială din componența instituției au fost organizate diverse evenimente care au îmbinat programul muzeal cu cel teatral și muzical, oferind o paletă generoasă a activităților astfel încât experiența culturală și istorică  a fiecărui vizitator să rămână una de referință.

Anul acesta, Muzeului Municipiului București a organizat evenimente speciale

la toate cele 8 instituții culturale aflate în componența sa. Pe lângă expoziții, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie și muzică, statui vivante și re-enactment istoric, potrivit unui comunicat, remis stiripesurse.ro.