Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii avertizează: oboseala continuă, lipsa de energie sau stările recurente de melancolie nu sunt normale. Boala cu care se confruntă femeile din România

rfi.ro
medici

Hipotiroidia este cea mai subdiagnosticată boală cu care se confruntă femeile din România, avertizează medicii endocrinologi, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene, potrivit exquis.ro.

„Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolismului, ceea ce înseamnă că de buna funcționare a acesteia depinde starea generală a organismului. De aceea, este esențial ca pacienții să meargă la medicul specialist încă de la primele semne că energia lor, starea generală de bine sau puterea de concentrare încep să scadă. Românii trebuie să accepte că normal este să se simtă bine. Oboseala continuă, lipsa de energie sau stările recurente de melancolie nu sunt normale.”, spune prof. dr. Corin Badiu, președintele Societății Române de Psihoneuroendocrinologie.

Citește și: Sfaturile medicului: care sunt beneficiile mersului pe bicicletă

Medicii endocrinologi români atenționează că bolile tiroidiene sunt, încă, subdiagnosticate în România. Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) lansează o campanie națională de diagnosticare a afecțiunilor tiroidiene.

Simptomele hipotiroidiei

Cele mai frecvente simptome ale hipotiroidiei sunt oboseala cronică, dezechilibrele digestive (creșteri sau scăderi inexplicabile în greutate, constipație) sau episoadele recurente de tristețe sau melancolie.

Citește și: Bilanțul poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice: 165 de percheziţii în dosare penale, 141 de persoane urmărite penal

Din cauză că acestea pot fi confundate cu efectele stilului de viață haotic ce îi caracterizează pe tinerii români, de cele mai multe ori hipotiroidismul nu este diagnosticat. De aceea, medicii specialiști le recomandă pe de o parte pacientelor să meargă să-și facă un control de specialitate atunci când nu se simt bine și, pe de altă parte, medicilor de familie să le trimită să-și facă investigațiile endocrinologice gratuite.

Foto: Pinterest.com

Campania „Tiroida la control” reprezintă un efort al medicilor de familie, pacienților și medicilor endocrinologi menit să asigure diagnosticarea afecțiunilor tiroidiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.