PMP joacă tare, în războiul cu PSD: atacă la CCR vânătoarea din teritoriu

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 21-06-2018 13:00

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că parlamentarii Partidului Mișcarea Populară vor ataca la CCR modificarea Legii privind statutul aleșilor locali, pe care o consideră nedemocratică și anticonstituțională.

Citește și: Ion Cristoiu profețește RUPEREA PSD: jocul SRI și al Cotroceniului, pentru înlăturarea lui Dragnea

”Partidul Mișcarea Populară condamnă adoptarea în Senatul României a inițiativei legislative de modificare a Legii privind statutul aleșilor locali și anunță că va ataca la Curtea Constituțională această modificare nedemocratică și anticonstituțională.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, după votul din Senat, că adoptarea unei legi care să le asigure mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene chiar și în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică este una abuzivă, inspirată din idiologia totalitară și are o singură țintă - PMP.

„Este limpede că PSD continuă linia politică a partidului stat și a început vânătoarea prin țară. A face o lege exclusiv împotriva unui partid arată cât de disperat este PSD și cum împinge limitele dincolo de orice pentru a racola nu doar parlamentari fără identitate și principii politice, dar și aleși locali care pot fi șantajați. Singurul partid politic care a fuzionat de la alegerile locale din 2016 până în prezent este PMP, care a absorbit UNPR. Prin urmare, considerăm că această lege anticonstituțională este cu dedicație pentru cei care, deși au votat în unanimitate pentru fuziunea cu PMP, astăzi vor să plece la matcă cu tot cu adeziune, lucru pe care nu-l vom accepta. Vom contesta la CCR acest abuz îmbrăcat în lege de o majoritate parlamentară toxică”, a afirmat Eugen Tomac.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu 77 de voturi " pentru", nicio abţinere şi 34 de voturi "împotrivă", Senatul fiind for decizional pe proiectul care urmează să ajungă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege modifică Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali în sensul în care calitatea de consilier local sau de consilier judeţean, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, nu încetează în cazul în care acesta pierde calitatea ''de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă de competitor electoral a fost ales, cu excepţia partidelor politice care au fuzionat, situaţie în care consilierul devine independent'', conform textului iniţiativei.