Viktor Bondarev, președintele Comisiei pentru apărare și securitate, opinează că noul plan al NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia

Autor: Vlad Ciurdar
Publicat: 11-07-2018 10:02

Noul plan al Alianței Atlanticului de Nord privind consolidarea militară și majorarea cheltuielilor pentru apărare nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, a declarat președintele comisiei pentru apărare și securitate, din cadrul Consiliului Federației Ruse, Viktor Bondarev, relatează agenția Tass, informează Mediafax.

"Reprezintă planul lor de a forma 30 de batalioane și 30 de detașamente o amenințare pentru Rusia? Nu, nu reprezintă. Pentru că apărarea noastră e puternică, la fel și ambiția noastră militară. Suntem capabili de a contracara orice amenințar militară", a declarat Bondarev.

Vezi și: Schimbările din guvernul britanic indică abordarea unei perspective pragmatice în ceea ce privește Brexit-ul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat recent că Alianța își va majora în 2019 cheltuielile militare. Mai mult de atât, NATO este așteptată să aprobe planul 30-30-30, care cere aliaților să aibă 30 de batalioane, 30 de escadrile și 30 de nave de război.