În plină grevă, ministrul Tineretului și sportului este acuzat că și-a angajat prietena la minister, de două ori, pentru a-i mări salariul/ Poziția MTS

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-08-2018 13:34
Actualizat: 15-08-2018 16:13

Ministrul Tineretului și Sportului și-a angajat prietena de două ori la ministerul pe care îl conduce pentru a putea să îi mărească salariul. O arată o investigație făcută de Gazeta Sporturilor.

Cătălin Tolontan a venit și cu documente, publicând pe site-ul său documentele privind angajarea.

"Pe 19 iunie 2018, ministrul tineretului și sportului semnează Ordinul nr. 466 privind angajarea Elenei Iancu în funcția de director de cabinet.

Numai că Elena Iancu era deja angajată ca director de cabinet al ministrului Ioana Bran, încă din 1 martie, lucru care apare și în declarația ei de avere.

Gazeta a întrebat MTS de ce a operat, la același om, a doua angajare.

MTS explică reangajarea: ”Elena Iancu a primit o ofertă de job mai bună în Constanța și și-a dat demisia, dar apoi a revenit asupra deciziei și a rămas la cabinetul ministrului Ioana Bran”.

Citatul îi aparține consilierul Andrei Nourescu, fiind delegat de ministru TS să ofere aceste informații.

De fapt, a fost o mișcare folosită pentru a-i majora salariul, Elena Iancu primind 1.500 lei în plus.

Citește și: Andrei Pleșu face PRAF Guvernul Dăncilă: 'Pentru guvernanți reacția normală la un miting de protest e bâta'

În martie, șefa de cabinet a Ioanei Bran a fost angajată pe un salariu în jur de 4.300 lei brut, iar acum, conform Ordinului, a fost reangajată pe funcția de director cabinet, gradația 2, cu un salariu brut lunar de 5.876 lei.

Toată mișcarea s-a întâmplat în timp ce 70% dintre angajații MTS demaraseră protestele culminând cu greva generală din 8 august", se arată pe Tolo.ro.