Dezvăluiri INCENDIARE despre procurorul din Piața Victoriei: Ar fi fost trimis acasa din Afganistan

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 17-08-2018 08:47

Bogdan Pîrlog, procurorul militar care a participat la protestele din 10 august și s-a sesizat din oficiu cu privire la unele infracțiuni pe care le-a vazut, în opinia lui, comise în Piața Victoriei, a fost expulzat din Afganistan pentru grave probleme de comportament, acesta devenind un "liability" pentru EUPOL, susține Karl Ake Roghe într-o scrisoare trimisă autorităților române pe data de 11 iunie 2013, scrie antena3.ro.

Unul dintre conflictele dintre Bogdan Pîrlog și misiunea EUPOL din Afganistan, după cum reiese din documente, a pornit de la faptul că acesta dorea să își ia zile de concediu medical în număr nelimitat, deși regulamentul prevedea că are voie doar la 20 de astfel de zile pe an.

În decizia din 26 martie 2013, Karl Ake Roghe, comandantul misiunii EUPOL din Afganistan, îi respingerea cererea, declarând că "orice zi de concediu medical a dl. Bogdan Pirlog care excede mai mult de 20 de zile in total, intr-o perioada de 12 luni de la momentul plecarii in misiune, va fi considerata zi neplatita".