USR îl acuză pe Tudorel Toader, după declanșarea evaluării lui Augustin Lazăr: 'Vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele'

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 25-08-2018 15:16
Actualizat: 25-08-2018 16:42

Uniunea Salvaţi România (USR) susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete pentru a-l demite pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi pentru a propune în locul lui un procuror care ''să răspundă prompt la comenzile politice" ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Reprezentanţii USR spun, într-un comunicat transmis, sâmbătă, că după schimbarea procurorului-şef DIICOT şi demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, Tudorel Toader vrea să "încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toţi procurorii-şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni şi acoliţii lor".

Citește și: Geambașu, unul dintre lăutarii îndrăgiți de Nicu Ceaușescu, A MURIT: Boala teribilă care l-a răpus - VIDEO

"Dragnea vrea să scape de Augustin Lazăr ca să închidă dosarul mitingului din 10 august. PSD vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele pentru a-şi scăpa liderii care au dat ordine", declară preşedintele USR, Dan Barna. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.