Paul Stănescu, declarații despre un prieten 'fără nume' la Comisia SPP! Pahonțu, atacat dur: Omul ăsta pe care nu îl cunosc m-a luat de prost

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 02-10-2018 16:02
Actualizat: 02-10-2018 19:36

Paul Stănescu a fost audiat în Comisia SPP; acesta susținând că la începutul mandatului i s-a oferit protecție din partea SPP; prin intermediar, in contextul in care Liviu Dragnea ar fi urmat sa piardă conducerea partidului. Stănescu nu a vrut sa dezvăluie numele intermediarului nici în comisie, insă este convins că este real ce i-a zis acesta pentru că îi este prieten foarte bun.

"La mijlocul lunii noiembrie, un foarte bun prieten a venit și mi-a transmis următorul mesaj de la Pahonțu, directorul SPP: Știi, Dragnea, până în martie o sa fie istorie. Tu și câțiva colegi ați putea prelua partidul. Mi-a zis că din partea lui aș putea avea protecție. Răspunsul a fost furibund, categoric nu, sa nu mă mai caute niciodată. Am zis si in comisie ca omul asta pe care nu il cunosc m-a luat de prost", a declarat Paul Stanescu.

Citeste si Ieșirea României din UE, pe agenda publică: Cine sunt cei care avansează RoExit

Paul Stănescu susține că discutia cu prietenul lui despre acest subiect a avut loc la sediul ministerului Dezvoltarii, mentionand că astea nu e politician si nici angajat al serviciilor de informatii.

"Nu am intrebat cum l-a contactat domnul Pahontu. Suta la suta e adevarat ce zice, am incredere in ce mi-a zis ca este un prieten foarte bun in continuare, dar nu inseamnca am acuzat SPP; am zis ca e posibil ca la un moment dat conducerea unui anumit serviciu sa aiba anumita derapaje. Nu am zis numele prietenului in comisie. Normal că am fost intrebat", a spus vicepremierul.

Stanescu susține că a refuzat protecția SPP de la numitrea in funcția de ministrul: "Nu am simtit nevoia de protectie, Toate informatiile le primim de la SRI, cred ca suntem foarte bine protejati de SRI".