Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieșirea României din UE, pe agenda publică: Cine sunt cei care avansează RoExit

europarl.eu
Comisia europeana UE

După discursul prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la referendumul pentru redefinirea familiei și criticile la adresa Guvernului, mai multe voci, unele din mediul politic, au avansat ideea unei luări de poziție, chiar liderul PSD considerând afirmațiile drept amenințări brutale.

În acest context, mai multe persoane publice induc ideea unei discuții despre ieșirea României din Uniunea Europeană. Cel mai vehement este fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat în primă instanță la 1 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar al DNA, și anchetat de DIICOT în dosarul BlackCube.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția Ecaterinei Andronescu cu privire la subiectul săptămânii: „Este convingerea mea fermă”

"Nu credeți că ne-ați furat destul că să ne mai dați și lecții?

Câteva comentarii la cald după dezbaterea' de la Strasbourg:

1. Puteți să va băgați păcăleala aia de MCV și de Schengen undeva.

2. Românii decid singuri ce politică duce România ca stat suveran.

3. Nu vom da niciodată portul Constanța olandezilor. Ghinion.

4. Multinaționalele voastre trebuie să plătească taxe în România și să nu mai scoată profiturile toate afară.

Citește și: Dezastru pentru Pro TV! Ce rival a reușit să-l pună la pământ

5. Dacă drepturile și libertățile românilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezintă nimic pentru noi. Pe Kovesi și pe Coldea de ce i-ați refuzat la Bruxelles când li s-a dat o ieșire? De buni ce erau? Sunt mai buni că slugi aici?

6. Jandarmii noștri sunt mai buni decât jandarmii voștri, doar că sunt mai prost plătiți și le face statul paralel dosare la ordin.

7. Este dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție despre familie. Cum noi nu v-am dat lecții când ați permis toate prostiile la voi, puțină decentă nu ar strica. Vă vede bunul Dumnezeu.

8. Atâta timp cât văd doar firme olandeze, italiene, franceze, germane că iau toate licitațiile și au cumpărat tot în România, iar pe noi ne înjurați că suntem corupți, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales când voi faceți înțelegeri secrete cu Rusia și va luați gaz ieftin ca să ne păcăliți pe noi.

9. Plătim ca țară la UE taxe mai mult decât încasăm de la UE ca fonduri europene'.

10. Terenurile noastre sunt bune, resursele noastre sunt bune, banii noștri sunt buni, românii pe care îi exploatați afară vă sunt de folos, noi însă vă cam deranjăm. Am plătit miliarde la EADS ca să ne spuneți că nu avem voie în Schengen? Ghinion.

A cam venit vremea să ne gândim serios la ce este bine și pentru România.

Că pentru salariile și beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul.

Nu credeți că ne-ați furat destul ca să ne mai dați și lecții?

Sună a program politic?

Este", a scris Dragomir pe Facebook.

Citeste si PNL, după ce Marian Munteanu a catalogat referendumul ca o declarație de independență a României:Aducerea în PNL a fost un accident al istoriei noastre politice

Ingrid Mocanu, fost director în cadrul Ministerului Justiției și unul dintre cei mai mari critici ai "statului paralel", condamnata in prima instanta, intr-un dosar ANRP, la 4 ani de inchisoare cu executare, a fost la fel de ferma privind distanțarea de UE.

"Bostinaru, Zoana, Pavel, Weber, Grapini, adevarati romani! Merita fiecare vot! Ce ne trebuie noua trogloditii aia din afara care bat campii in speranta ca vor obtine functii bine platite? Ca sa ramanem mereu sclavii lor? Ca sa ne spolieze de creiere si de resurse? Vrem demnitate! Daca nu suntem egali, atunci multumim, noi nu vrem sa roadem oasele aruncate de voi pe jos! Ro-exit!", a scris Ingrid Mocanu pe Facebook.

Citește și: Modificări radicale la TVR-Doi oameni de bază au fost înlocuiți

Chiar daca nu a vorbit concret despre iesirea Romaniei din UE, Liviu Dragnea a avut și el o reacție rapidă la discuția din Parlamentul European, susținând că România a fost amenințată brutal și că nu va lua "poziția ghiocelului".

"Nu cred că domnul prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spațiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria. Eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi. Și nu trebuie să mai mergem pe ideea de a fi political corect ca să dăm bine la nu știu ce porți înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta", a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția Ecaterinei Andronescu cu privire la subiectul săptămânii: „Este convingerea mea fermă”

Un alt susținător al ideii independenței României față de UE este Marian Munteanu, fost candidat al PNL la Primăria Capitalei, restras de pe liste.

"România e un stat suveran. Aceste chestiuni țin de dreptul suveran al poporului român. Decizia care se va lua la finalul acestei săptămâni este o declarație de independență. Dincolo de conotațiile sale culturale, religioase, politice, pentru că referendumul este dincolo de orice entitate care se asociază sau se implică în această dezbatere, și chiar dincolo de culte religioase, este vorba de națiunea română și de poporul român Care este pentru prima dată în istoria sa pe punctul de a se pronunța, printr-un referendum efectiv democratic, cu privire la o instituție fundamentală a civilizației. Deci aceasta este miza", a declarat Marian Munteanu la Antena 3.

Citește și: Dezastru pentru Pro TV! Ce rival a reușit să-l pună la pământ

"Referendumul este o DECLARAȚIE DE INDEPENDENȚĂ, un act de demnitate națională.
Prin acest referendum, liber și democratic, arătăm lumii că Țara noastră își păstrează suveranitatea și  verticalitatea.
Pe baza sa vom crea condițiile ca, în viitor, România să redevină o țară în întregime stăpână pe resursele sale și pe viitorul său", a completat Munteanu.

Fostul premier Dacian Ciolos face referire la o campanie de retragere a României din UE, sustinand ca este "un plan bine pus la punct, la care se lucreaza de multa vreme".

Citește și: Modificări radicale la TVR-Doi oameni de bază au fost înlocuiți

"Nimeni din România nu a mandatat PSD, pe Liviu Dragnea, pe Viorica Dăncilă sau europarlamentarii acestui partid şi pe cei de la ALDE să provoace retragerea ţării noastre din Uniunea Europeană. Am asistat la luări de poziţii incalificabile pentru un demnitar sau pentru un reprezentant al României. Minciuni şi propagandă pe bandă rulantă din partea PSD cu un singur scop, acela de a-şi scăpa clienţii politici de răspunderea pentru fraudarea bugetului de stat al României. În acest moment, s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României şi a fost lansată campania ROEXIT, prin care se cere retragerea noastră din Uniunea Europeană. Este evident că în spatele ei există un plan bine pus la punct, la care se lucrează de multă vreme şi în care au fost atraşi şi oameni de bună credinţă cu ajutorul unor false pretexte. Îi îndemn pe toţi cetăţenii României să nu cadă în această capcană şi să înţeleagă că tot ce se petrece astăzi nu are legătură cu credinţele sau cu orientările noastre politice. În aceste zile, decidem dacă România va mai fi sau nu parte a Uniunii Europene", a spus Dacian Cioloş.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția Ecaterinei Andronescu cu privire la subiectul săptămânii: „Este convingerea mea fermă”

Frans Timmermans a criticat, luni, modificarea legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă ”în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate”. Vicepreședintele Comisiei Europene a vorbit și despre referendumul pentru familie, sustinand că nu vrea ca valorile familiei să fie transformate ”în argumente pentru a justifica homofobia”. Un alt aspect atins în cadrul discuțiilor a fost protestul din 10 august, Timmermans precizând ca imaginile cu protestatarii bătuți l-au șocat.

Citește și: Dezastru pentru Pro TV! Ce rival a reușit să-l pună la pământ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.