Prahova: Anchetă în cazul unui bebeluș care a fost incinerat la câteva ore după naștere

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 06-10-2018 15:12
Actualizat: 06-10-2018 15:19

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, județul Prahova, și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina fac anchete în cazul unui bebeluș născut prematur, care a fost incinerat la câteva ore după naștere, existând suspiciuni că acesta nu s-a născut mort, cum i s-ar fi spus mamei, scrie Mediafax.

Managerul Spitalului Câmpina, Călin Tiu, a declarat, sâmbătă, că a luat decizia să anunțe organele de anchetă și să facă verificări interne după ce s-au ridicat mai multe semne de întrebare în cazul unui bebeluș născut prematur de o tânără de 20 de ani, căreia i s-a spus că a născut un copil mort.

„Am avut o suspiciune de procedură medicală defectuoasă și am sesizat Parchetul. Și noi facem o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a declarat Tiu.

Surse medicale au precizat că tânăra, în vârstă de 20 de ani, din Brebu, a fost internată în timpul zilei și a născut în timpul nopții, prematur, pe cale naturală, în cursul săptămânii trecute, un copilul care cântărea 500 de grame. Medicul i-ar fi spus tinerei că nou-născutul este mort, iar la câteva ore bebelușul a fost incinerat, după ce mama și-a dat acordul.

Citește și: 166 de deținuți încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat la referendumul pentru modificarea Constituției

Anchetele desfășurate urmează să stabilească dacă bebelușul s-a născut viu și a murit după naștere sau dacă s-a născut mort. Primele rezultate ale verificărilor arată, totuși, că bebelușul era mort în momentul incinerării.

Procedurile legale arată că directorul spitalului și conducerea secției ar fi trebuit să-și dea și ei acordul pentru incinerare, lucru care nu s-a întâmplat.

Medicul care s-a ocupat de tânără a declarat, în fața conducerii spitalului, că nu a greșit, spun sursele medicale.