Reacția lui Papa Francisc după atacul sângeros de la sinagoga din Pittsburgh, soldat cu 11 morți

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-10-2018 16:00
Actualizat: 28-10-2018 17:01

Papa Francisc a declarat - duminică - că atacul armat din ajun într-o sinagogă din Pittsburgh, în SUA, soldat cu 11 morţi, reprezintă un "act inuman de violenţă", relatează AFP, conform agerpres.ro

"Îmi exprim apropierea faţă de oraşul Pittsburgh, în Statele Unite, şi mai ales faţă de comunitatea evreiască, lovită ieri printr-un teribil atac în sinagogă", a declarat papa Francisc duminică după rugăciunea "Angelus".

ULTIMA ORĂ - Avertisment de la INFP după cutremurul de duminică dimineață


"Toţi suntem cu adevărat răniţi de acest act inuman de violenţă", a spus el în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru. 

"Fie ca Domnul să ne ajute să stingem focarele de ură care se dezvoltă în societatea noastră, prin consolidarea sentimentului umanităţii, a respectului pentru viaţă, pentru valorile morale şi civile", a comentat papa argentinian. 

Un american de 46 de ani a fost arestat sâmbătă după ce a împuşcat mortal 11 persoane şi a rănit altele şase într-o sinagogă din Pittsburgh, în nord-estul Statelor Unite, comiţând cel mai grav atac antisemit din istoria recentă a SUA.