Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Avertisment de la INFP după cutremurul de duminică dimineață

Ultima Ora breaking news

Directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat, pentru MEDIAFAX, că seismul de magnitudine 5,8 produs în Buzău și resimțit în Capitală, este cel mai puternic din ultimii 14 ani, precizând însă că nu sunt semne privind un cutremur major curând.

"Da așa este corect (este cel mai puternic cutremur din ultimii 14 ani -n.r.). Este un cutremur de adâncime în partea cea mai adâncă a județului Vrancea, la 151 de kilometri, este de magnitudine moderată calificăm noi, chiar dacă a fost ceva mai mare, el intră în categoria cutremurelor moderate care nu produc pagube. Sunt simțite, pot produce panică, dar nu au efecte deosebite. În general s-a simțit numai undă, cea mai puternică undă transversală care vine ceva mai târziu și a durat cam 5 secunde aproximativ. A fost o mișcare scurtă", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian.

Președintele AEP, hărțuit pe stradă: 'Iată sluga lui Dragnea. El este pus să fure alegerile viitoare' / VIDEO

Acesta a precizat că este posibil ca următoarele zile să se mai înregistreze niște replici ale cutremurului, însă scăzute în intensitate.

"Ca activitate, este un regim la care ne așteptăm în Vrancea. În primul rând cutremure mici de 2-3, cam 15 pe lună aproximativ statistic, acestea vor fi în permanență. Cutremurele ceva mai mari, peste 4, mai rare, vor fi cam la interval de o lună, dar ele trebuie să înțelegeți că pot să fie două într-o lună, câteva luni să nu fie, nu neapărat unul în fiecare lună. Anul acesta a fost o activitate mai slabă, anul trecut a fost o activitate normală. Cutremure mari, de peste 5, sunt mai rare, nu e obligatoriu să avem anul acesta, e posibil să nu avem niciunul, acestea sunt doar prognoze, iar un cutremur mare este foarte greu de prognozat. E posibil să apară cam oricâand, dar sunt rare. Poate fi peste 5 ani, peste 10 ani un cutremur peste 7 . Astea mari sunt rare, cam 2-3 pe secol . Acum suntem într o perioada mai liniștită, nu avem semne că va veni un cutremur mare foarte curând", a completat Radulian.

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Buzău, zona seismică Vrancea, fiind resimţit puternic şi în Capitală. Aproximativ trei ore mai târziu, un nou seism a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.