Situație HALUCINANTĂ la CJ Teleorman: motivul ULUITOR pentru care un consilier județean al PSD a prăpădit banii publici

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 29-10-2018 22:38
Actualizat: 29-10-2018 23:39

Un consilier județean PSD din Teleorman a primit, în ședința Consilului Local Alexandria, un masterat plătit din bani publici la Universitatea Valahia, în interpelare fiind susținut faptul că profesoara de limba franceză Cristina Alcea are posibilități materiale reduse și e orfană de un părinte.

Citește și: Săptămâna nebună. Jumătate din Guvernul Dăncilă pleacă. `Elementul` Tudorel Toader intră în linie dreaptă. Jocuri interesante în Coaliția PSD-ALDE (surse)

În ultima ședința a Consiliului Local Alexandria s-a luat decizia acordării unui masterat din bani publici consilierului județean din Teleorman, Cristiana Alcea, în interpelare fiind susținut faptul că ar exista motive de natură socială care justifică această gratuitate.

Decizia a fost luată în ultimele minute ale ședinței Consiliului Local Alexandria, fiind aprobată la capitolul „Petiții și Interpelări”, iar mulți dintre consilierii locali au fost revoltați.

Florin Titirișcă, unul dintre cei care nu au votat pentru aprobarea acestei solicitări, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu e prima dată când astfel de facilități se decid la finalul ședinței, iar motivațiile lor nu se introduc în mapa consilierilor.

„Eu nici nu eram în sală când s-a votat asta, am aflat ulterior și chiar m-am mirat că un consilier județean solicită școală gratuită, iar copiii fără posibilități financiare nu fac așa ceva. Nu știu motivațiile pentru care i s-a acordat masterat gratuit, pentru că ele nici măcar nu se introduc în mapă. De aceea, deciziile de genul ăsta se iau la finalul ședinței. Dar pot să solicit pe legea 544, că sigur sunt interesante", a spus Titirișcă.

Cătălin Dumitrașcu, alt consilier local, care era în sală, dar s-a abținut de la vot, spune că, din ce își aduce aminte, decizia s-a luat pentru că Alcea, care este și profesor de limba franceză, nu ar mai avea unul dintre părinți și nici nu are posibilități financiare.

„Eu m-am abținut, pentru că nu pot susține așa ceva. Nu mi se pare că era îndreptățită la așa ceva. Au zis ceva de genul că nu mai are un părinte și că nu are posibilități financiare. Decizia s-a luat la sfârșitul ședinței. Am considerat că așa ceva nu poate fi votat favorabil”.

Ioan Augustin, viceprimarul Alexandriei, responsabil de funcționarea și organizarea rețelei școlare din Teleorman, spune că decizia i se pare corectă, pentru că are la bază niște criterii care asigură gratuitatea studiilor superioare la Universitatea Valahia din Târgoviște, filiala Alexandria.

„Păi există câteva criterii, pe care consilierul județean Cristiana Alcea le-a îndeplinit. Ele au fost votate de Consiliul Local, inclusiv propunerile”, a spus viceprimarul Ioan Augustin, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Consilierul județean Cristiana Alcea este profesor de franceză și consilier județean din partea PSD Teleorman. Ea este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că a participat la acțiunile de protest organizate de partid în Capitală.

Cristiana Alcea nu a putut fi contactată de corespondentul MEDIAFAX pentru a-și spune punctul de vedere.

Acordarea unui masterat susținut din bani publici unor oameni apropiați ai PSD Teleorman nu este o noutate în Alexandria. Și fina primarului Victor Drăgușin, în prezent polițist local în Alexandria și fost responsabil de comunicare la PSD Teleorman a beneficiat, anul trecut, de un masterat gratuit în aceleași condiții.