Recuzare ȘOC în procesul lui Tăriceanu - Decizia judecătorilor ÎCCJ la apelul DNA

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-11-2018 13:35
Actualizat: 19-11-2018 13:36

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a amanat luni, pana pe 21 ianuarie 2019, judecarea apelului DNA in cazul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa in legatura cu ancheta privind retrocedarea Fermei Baneasa, conform ziare.com.

Motivele: unul dintre judecatori si-a depus la CSM cererea de pensionare, iar avocatul lui Tariceanu a solicitat termen pentru studierea motivelor de apel.

Potrivit unor surse din magistratura, judecatorul Aurel Ilie si-ar fi depus cererea de pensionare.

Replici tăioase ale lui Tudorel Toader pentru procurorii din CSM: Să nu confundăm pe cine evaluăm. Chiar am bănuit că ați fost atent, dar mă conving că nu


Astazi, avocatul Dan Apostol a cerut termen pentru studierea motivelor de apel, deoarece au fost depuse vineri. Procurorul DNA a fost de acord cu amanarea acestui proces. Tariceanu nu s-a prezentat astazi la Inalta Curte.

Presedintele completului de 5 judecatoru, Iulian Dragomir, a pus in vedere DNA sa formuleze, pana pe 14 ianuarie, o cerere scrisa de probe.

Pe 9 noiembrie, Inalta Curte a tras la sorti componenta noilor completuri de 5 judecatori. Completul care ar trebui sa-l judece pe Tariceanu este format din Lavinia Lefterache, Ionut Matei, Ilie Gheorghe Aurel, Ioana Bogdan si Stefan Pistol.