Premierul Scoției spune că nu va discuta cu Theresa May dacă nu va fi luată în considerare şi posibilitatea organizării unui nou referendum

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-01-2019 12:40

Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei şi liderul Partidului Naţional Scoţian, a declarat că nu va accepta să intre în discuţii cu premierul britanic Theresa May privind acordul Brexitului dacă nu va fi luată în considerare şi posibilitatea organizării unui nou referendum, scrie The Guardian, relatează News.ro.

Miercuri, David Mundell, membru al Partidului Conservator condus de May şi Secretar de Stat pentru Scoţia, a afirmat că „totul este pe masă” în discuţiile premierului cu membrii celorlalte partide, mai puţin oprirea Brexitului.

Reacţionând la această declaraţie, Sturgeon a scris pe Twitter: „Deci nu este totul pe masă. Prim-ministrul promite să asculte, dar doar dacă suntem cu toţii de acord cu ea. SNP nu va fi complice la o nouă pierdere de timp. Elimină posibilitatea unui Brexit fără acord, fii pregătită să extinzi Articolul 50 şi fii de acord măcar să iei în considerare un nou referendum – atunci vom vorbi”.

Citește și: Autoritățile din Tokyo verifică dacă desenul cu un șobolan care ține o umbrelă este opera artistului stradal Banksy

May a anunţat miercuri, după ce a supravieţuit unui vot de neîncredere, că Guvernul a propus o serie de întâlniri cu parlamentari de rang înalt şi a invitat liderii partidelor să acţioneze în vederea ieşirii din impas.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist de opoziţie, a afirmat şi el că nu va discuta cu May decât dacă este eliminată posibilitatea unui Brexit fără acord.