Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Tokyo verifică dacă desenul cu un șobolan care ține o umbrelă este opera artistului stradal Banksy

www.thenews.com.pk
banksy

Autorităţile de la Tokyo verifică dacă desenul unui şobolan care ţine o umbrelă, descoperit în apropiere de o staţie de tren, este opera misteriosului artist stradal britanic Banksy, potrivit AFP, relatează News.ro.

"Am remarcat prezenţa acestei picturi cu vopsea" pe o instalaţie tehnică din centrul capitalei, a declarat, pentru AFP, un responsabil municipal, Koji Sugiyama. "Credem că este posibil să fi fost realizată de Banksy", cunoscut pentru faimoşii lui şobolani care poartă umbrelă sau cântă la vioară. "Însă nu ştim dacă există un specialist în opera artistului în Japonia" capabil să autentifice acest graffiti, a cărei dată de realizare nu se cunoaşte, a mai spus el.

Fotografii publicate pe reţelele de socializare cu dată anterioară anului 2018 par să indice să desenul este deja vechi, mai ales că pare şters de timp.

"Serviciile de securitate ştiau de existenţa lui de mult, dar nu au făcut legătura cu Banksy", a explicat Sugiyama. Abia în decembrie municipalitatea a fost alertată de locuitori. "Există la Tokyo un desen cu un şobolan care poate fi o operă de Banksy. Un cadou pentru Tokyo?", a scris într-un mesaj pe Twitter guvernatoarea capitalei japoneze, Yuriko Koike, însoţind textul ei de o fotografie alături de desen.

Citește și: UPDATE - Explozie PUTERNICĂ la Universitatea din Lyon. Cel puțin trei răniți / VIDEO

Suportul pe care este desenat a fost pus la adăpost, miercuri seară, pentru a evita degradarea, a precizat Sugiyama.

Identitatea lui Banksy este un mister bine păstrat încă de la începutul anilor 1990. Despre el se cunoaşte naţionalitatea - britanică -, oraşul de origine - Bristol -, pagina de Instagram cu 5 milioane de abonaţi şi site-ul de internet unde publică lucrările sale online fără alte comentarii.

El a făcut din arta sa stradală un mijloc de a protesta, precum gestul din octombrie 2018 când a premeditat distrugerea celebrei sale lucrări "Girl with Balloon", care înfăţişează o fetiţă ce lasă să zboare un balon roşu în formă de inimă.

Imediat după ce a fost adjudecată pentru un milion de euro la o licitaţie în Londra, pânza s-a autodistrus parţial, o acţiune care a stârnit îngrijorare în piaţa de artă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.