Războiul dintre Palate, la alt nivel: Dăncilă la Bruxelles, Iohannis la Iași

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 23-01-2019 09:59

Premierul Viorica Dăncilă face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la Bruxelles pentru a se întâlni cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, şi pentru participarea la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European (CESE). La rândul său, Klaus Iohannis va fi prezent la Iaşi miercuri, cu o zi înaintea manifestărilor oficiale organizate în oraş cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 23-24 ianuarie 2019, în vederea prezentării priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic şi Social European (CESE), care va avea loc joi, 24 ianuarie 2019. Un alt element important al vizitei va fi întrevederea bilaterală pe care demnitarul român o va avea cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, cu scopul trecerii în revistă a principalelor subiecte aflate pe agenda NATO, cu accent pe temele de interes pentru România şi pe contribuţiile ţării noastre la implementarea politicilor şi deciziilor aliate“, anunţă Guvernul într-un comunicat.

Ion Cristoiu, listă INCENDIARĂ - Victor Ciutacu, Dan Andronic, Sandra Stoicescu, Tudor Chirilă, Oana Pellea, candidați perfecți pentru partidele din România

Dacă anul trecut a absentat de la sărbătoarea publică din Piața Unirii, Klaus Iohannis va fi prezent astăzi la Iaşi, cu o zi înaintea manifestărilor oficiale organizate în oraş cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

La ora 17:30, şeful statului va depune o coroană de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi”, din Iaşi.

La 18:00, preşedintele Iohannis va fi prezent la evenimentul organizat cu prilejul declarării Municipiului Iaşi „Capitală Istorică a României", la Palatul Culturii din Iaşi.

Conform programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, şeful statului va participa la Ceremonia semnării decretelor de decorare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, a Complexului Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi şi a Operei Naţionale Române din Iaşi.

De asemenea, va avea loc înmânarea copiei Decretului de promulgare a Legii pentru declararea Municipiului Iaşi „Capitală Istorică a României”; iart preşedintele va rosti o alocuţiune.