Sorina Pintea, anunț OFICIAL - 'S-a constatat epidemia'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 30-01-2019 10:08
Actualizat: 30-01-2019 10:42

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat miercuri că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii. Ea a spus că a comandat 30.000 de vaccinuri și a avut o serie de recomandări spitale și pentru populație.

„Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de trei săptămâni epidemice se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (...) De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripa. (...) Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensități diferite. (...) S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății, precizând că sudul țării este cel mai afectat.

Sorina Pintea a declarat că obiectivul ministerului Sănătății este „reducerea numărului de cazuri severe și de decese cu gripă”.

Vâlcov i-a scos din sărite! Primarii de municipii revin cu o SOMAȚIE de ULTIMĂ ORĂ pentru Guvernul Dăncilă

Potrivit ministrului Sănătăţii, 1.287.250 de persoane au fost vaccinate până marţi cu serul achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, fiind comandate 30.000 de doze suplimentare de vacin, care începând de joi vor fi distribuite în ţară, la DSP-urile care au solicitat suplimentarea.

„La nivelul Ministerului Sănătății, din cele 1.300.000 de doze achiziționate pentru populația din grupele de risc, au fost vaccinate 1.287.250 de persoane până ieri (marți, n.r.). Ministerul Sănătății a comandat suplimentar 30.000 de vaccinuri care începând de mâine vor fi distribuite în țară la direcțiile de sănătate publică ce au solicitat aceat lucru”, a spus Sorina Pintea.

Pintea a adăugat că se solicită "limitarea accesului vizitatorilor în mod real în toate unităţile sanitare”, în special în secţiile cu risc, dar şi refacerea stocurilor de antivirale.

De asemenea, ministrul a reamintit condiţiile în care pot fi închise şcolile şi măsurile care urmează să fie luate, precum şi recomandările pentru populaţie.