Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vâlcov i-a scos din sărite! Primarii de municipii revin cu o SOMAȚIE de ULTIMĂ ORĂ pentru Guvernul Dăncilă

breaking news

Primarii de municipii au transmis, miercuri, că cer în continuare o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, după ce la discuţiile de marţi au participat doar consilierul acesteia Darius Vâlcov şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. De asemenea, primarii reiterează ideea că vor alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale, măsura fiind în acord cu realităţile europene, scrie News.ro.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că la întîlnirea de marţi cu Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici nu s-a ajuns la un acord privind cotele ce urmează să revină autorităţilor locale în bugetul de stat pe 2019.

”AMR solicită , în continuare, intalnire cu ărim-ministrul Viorica Dăncila şi alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale. O astfel de măsură este în acord cu realităţile europene, unde alocările către autorităţile locale ajung (în unele state chiar depăşesc) 60% din bugetele naţionale, în deplină concordanţă cu prevederile Cartei Europene a Autonomiei Locale, ratificată de România încă din 1997”, au transmis reprezentanţii AMR.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că miercuri va prezenta varianta finală, însă primarii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului, dacă propunerile nu le sunt acceptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.