Jens Stoltenberg, tranșant cu Germania: 'Trebuie să investim mai mult în securitate'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 06-02-2019 18:11

„Înţeleg că nu este uşor şi că statele preferă să investească în sănătate, educaţie sau infrastructură, însă trebuie să investim mai mult în securitate, dacă lumea va deveni mai nesigură”, a precizat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, cu referire la situația Germaniei, informează News.ro.

Citește și: Bruxelles-ul se opune proiectului franco-german de fuziune între Alstom și Siemens

Germania trebuie să continue majorarea bugetului pentru apărare consideră Stoltenberg, după ce un document al guvernului german a arătat că veniturile din taxe vor creşte într-un ritm mai scăzut decât cel aşteptat, scrie Reuters. Germania a început o majorare a bugetului pentru apărare şi trebuie să continue pe acest drum, consideră Stoltenberg, el făcând aceste afirmaţii pentru ziarul Funke.

Guvernul german a asigurat NATO că îşi va respecta angajamentul de a creşte cheltuielile pentru apărare până la 1,5% din PIB până în 2024, conform unei surse din serviciile de securitate germane. Germania a anunţat marţi că va investi în total 110 milioane de euro până în 2021 pentru a-şi îmbunătăţi bazele militare din Lituania. Berlinul coordonează peste 1.200 de soldaţi NATO din 10 ţări, trimişi în Lituania acum doi ani ca parte din eforturile Alianţei de a-şi consolida poziţia faţă de Rusia în Europa de Est după anexarea Crimeei de către Moscova.