Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruxelles-ul se opune proiectului franco-german de fuziune între Alstom și Siemens

europarl.eu
Comisia europeana UE

Bruxelles-ul a respins proiectul franco-german de fuziune dintre Alstom și Siemens, care ar fi putut ajuta Europa să concureze cu China în materie de transporturi pe calea ferată, relatază BBC, potrivit mediafax.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Fuziunea ar fi creat o entitate cu venituri de aproximativ 15 miliarde de euro, cu operațiuni semnificative în întreaga rețea feroviară europeană.

Autoritatea pentru concurență a UE a blocat asocierea, spunând că apariția noii entități ar fi dus la creșterea prețurilor. Firmele apreciau că fuziunea ar fi creat un campion industrial, egal cu alți jucători de nivel global.

Ministrul de finanțe francez Bruno Le Maire a spus că decizia "va servi intereselor Chinei".

"Comisia a interzis fuziunea deoarece companiile nu au fost dispuse să abordeze preocupările noastre serioase privind concurența", a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență, într-o declarație.

"Fără suficiente contramăsuri, această fuziune ar fi dus la prețuri mai mari pentru sistemele de semnalizare care mențin pasagerii în siguranță și pentru generațiile viitoare de trenuri de mare viteză", a adăugat Margrethe Vestager.

Siemens fabrică trenurile ICE pentru Deutsche Bahn și construiește unități pentru Eurostar, operatorul tunelului de sub Canalul Mânecii. Alstom produce trenul TGV din Franța, dar și material rulant și sisteme de semnalizare.

Gigantul chinez al transportului feroviar CRRC, cel mai mare jucător global, a concurat agresiv pentru contracte din străinătate în ultimii ani.

În decembrie, Alstom și Siemens și-au prezentat răspunsurile la îngrijorările Comisiei în materie de concurență, dar acestea nu au reușit să satisfacă pretențiile autorității.

Partizanii înțelegerii, inclusiv miniștri din Franța și Germania, au declarat că Comisia ar trebui să privească dincolo de Europa în sectoare precum transportul și bankingul. Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, spune că Berlinul și Parisul au lucrat la o propunere de modificare a regulilor europene privind concurența.

"Europa are nevoie urgentă de reforme ... protejarea intereselor clienților la nivel local nu trebuie să însemne că Europa nu poate fi egală cu națiuni de frunte precum China, Statele Unite și altele", spune directorul executiv al Siemens, Joe Kaeser.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.