Tudose: PSD suferă de sindromul Stockholm

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 20-02-2019 00:05
Actualizat: 20-02-2019 00:08

Fostul premier Mihai Tudose a apreciat marți seară, la TVR 1, că PSD suferă de „sindromul Stockholm” în care ostaticii devin atașați de agresorii lor.

Tudose a spus că Guvernul Dăncilă este un „dezastru”. „Din cauza ei si a lui”, a adăugat fostul premier cu referire la Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Fostul premier a adăugat: „PSD-ul este o victimă care tinde să se ducă spre cele veșnice. Probabil că suferă de sindromul Stockholm. 90% din vinovăție e a lui (a lui Liviu Dragnea - n.red).

Definiția sindromului Stockholm a fost inspirată dintr-o luare de ostatici în Suedia.

Un psihiatru american, Frank Ochberg, a definit trei criterii ale sindromului: "ataşamentul sau chiar iubirea" ostaticului pentru persoana care l-a făcut ostatic, reciprocitate din partea acestuia din urmă şi un dispreţ comun pentru lumea exterioară.

Luările de ostatici încep în general într-o manieră brutală, cu ostatici paralizaţi de frică, care nu mai reuşesc să se gândească la altceva decât la moartea lor.

"Foarte repede, li se neagă dreptul de a vorbi, de a se mişca, de a merge la toaletă, de a mânca. Pe urmă, li se oferă acest dar al vieţii şi, în momentul în care îl primesc, ei simt (...) ceea ce simţim cu toţii când suntem bebeluşi şi suntem aproape de mamele noastre", a explicat Frank Ochberg.

Citește mai multe declarații ale fostului premier:

Tudose, despre discuțiile pe amnistie cu Dragnea: Băi, o poză cu lupul n-ai?

Tudose povestește o ceartă aprinsă cu Dragnea: 'Hai, mă, să mori tu!'

Mihai Tudose face SHOW și îl RIDICULIZEAZĂ pe Liviu Dragnea: Ăsta dacă te vede fericit îl ia ficatul!

Tudose povestește un episod negru: Cum naibii să mă văd cu premierul Japoniei în timp ce îmi strângeam ficusul?

Tudose: Am dovada că numirile miniștrilor din CEX erau aranjate de o săptămână .