Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose povestește un episod negru: Cum naibii să mă văd cu premierul Japoniei în timp ce îmi strângeam ficusul?

news.ro
Mihai Tudose gesturi

Fostul premier PSD Mihai Tudose a declarat marți seară, la TVR 1, că ar fi solicitat partidului, în ianuarie 2018, să amâne ședința CEX, în care știa că va fi debarcat din funcție, după vizita istorică în România a premierului Japoniei.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a făcut pe 16 ianuarie o vizită istorică în România, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu făcuse o vizită oficială în ultimii 100 de ani în ţara noastră. Premierul nipon ar fi trebuit să se întâlnească cu premierul Mihai Tudose, dar acesta a demisionat după ședința CEX din 15 ianuarie. În lipsa premierului, japonezii au trimis la Guvern o delegație din care a lipsit premierul Shinzo Abe. Momentul a fost taxat inclusiv de presa internațională.

Tudose susține că nu putea să se întâlnească cu premierul nipon în timp ce își „strângea ficusul”.

„Am transmis 'Domnule, marti vine premierul Japoniei, ar fi bine ca CEX-ul asta', ca era o poveste cu final previzibil, 'hai sa fie miercuri sa vina omul ala, sa vorbim cu el, sa vina si el intr-o tara normala, cu premier. Daca a doua zi cand pleaca el, plec si eu, e in regula'. Nu domnule, facem luni, inainte. Pai cum naibii sa ma mai intalnesc cu el, sa vorbim ce? In timp ce eu strangeam ficusul sa ii spun ce o sa faca el cu mine? Dupa care tot cineva din comunicatori a rostogolit ca e un act dezagreabil, ca l-am lasat pe ala, saracul. Nu l-am lasat, nu m-am mai intalnit cu el ca nu mai eram premier atunci”, a declarat Tudose la TVR 1.

Citește și: SURSE - Olguța Vasilescu a refuzat în PSD fotoliul de europarlamentar. Unde se 'refugiază' fostul ministru .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.