Acord major în coaliție: Mircea Drăghici, sprijinit de PSD, ALDE, UDMR și minorități pentru șefia AEP

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 21-02-2019 12:44
Actualizat: 22-02-2019 07:52

Deputatul Mircea Drăghici va fi propus de PSD pentru funcția de președintel al Autorității Electorale Permanent (AEP), potrivit unei decizii luate de social-democrați în ședința de marți a CEx.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea a pus pe JAR partidul: a creionat profilul candidatului PSD la europarlamentare

În urma discuțiilor politice, Mircea Drăghici a obținut sprijinul PSD, ALDE, UDMR și minorități pentru a prelua șefia AEP. Votul în plenul reunit va fi în următoarele zile.

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

„Ar fi fost o incompatibilitate etică să mai rămân. Că voi fi candidat sau nu nu ţine de mine, nu decid eu, dar ideea că numele meu e luat în considerare pentru o eventuală candidatură m-a obligat să renunţ la poziţia de la autoritatea electorală”, a spus, pentru MEDIAFAX, Daniel Barbu.

Mircea Drăghici, propus de Viorica Dăncilă, a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ulterior Dăncilă i-a trimis o scrisoare lui Iohannis în care îl anunța asupra retragerii lui Drăghici de la portofoliului Transporturi.

CEx al PSD a decis nominalizarea lui Daniel Suciu și a lui Răzvan Cuc la ministerele Dezvoltării și Transporturilor, șeful Executivului anunțând că va trimite miercuri propunerile la Cotroceni și că îl va și suna pe șeful statului.