Liderul opoziției din Marea Britanie se teme de eventuale probleme economice în cazul unul Brexit fără acord

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-02-2019 18:40

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat, joi, că premierul Theresa May trebuie să îşi schimbe strategia şi să caute o relaţie mai apropiată cu Uniunea Europeană după Brexit, scrie Reuters, informează News.ro.

Citește și: VIDEO: Accidente MORTALE pe autostrăzile din Italia: un mort și zeci de răniți; traficul rutier a fost blocat pe distanțe de zeci de kilometri

Vorbind la Bruxelles după o întâlnire cu negociatorul-şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, liderul Partidului Laburist a declarat: „Pericolul unui Brexit fără acord este unul real”. „Prezentăm ceea ce considerăm a fi un proces credibil, acela de negocia privind o uniune vamală cu UE pentru a ne asigura accesul la piaţa unică”, a afirmat Corbyn.

Parlamentarii britanici ar putea vota pentru un nou acord al Brexitului săptămâna viitoare, a informat ministrul Finanţelor, Philip Hammond, mai devreme joi.  Diplomaţii au afirmat că negociatorii se îndreaptă către o nouă asigurare oferită de UE că „plasa de siguranţă” va fi temporară. „Problema este că prim-ministrul insistă privind acordul ei, care a fost deja înfrânt categoric în parlament şi trage de timp prin a menţine pe masă posibilitatea unui Brexit fără acord”, a precizat Corbyn.

El a afirmat că va încerca să obţină din nou aprobarea parlamentului pentru măsuri care ar menţine posibile toate variantele, inclusiv un al doilea referendum pe tema Brexitului.