Ordonanța 7 îi aduce la masa protestelor și pe judecătorii din Neamț

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 26-02-2019 21:34

Adunarea Generală a Judecătorilor din Judecătoria Piatra-Neamţ a decis, marţi, suspendarea şedinţelor de judecată timp de două ore, în intervalul orar 12,00 - 14,00, în perioada 27 februarie - 1 martie, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Decizia a fost luată după analizarea impactului adoptării Ordonanţei de Urgenţă nr. 7 asupra independenţei justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor.

Judecătorii au hotărât, cu două abţineri, achiesarea la revendicările şi declaraţiile de principiu exprimate de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România. Totodată, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a fost mandatată pentru a reprezenta interesele judecătorilor din cadrul acestei instanţe la orice dezbateri ce se vor desfăşura de instituţiile abilitate privitor la legile justiţiei.

De asemenea, judecătorii din Piatra-Neamţ solicită adoptarea imediată de către Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii de măsuri concrete care să conducă la rezolvarea problemei vizând deficienţele de logistică şi personal ale instanţelor de judecată. Judecătorii susţin că această problemă a fost şi este principala cauză a supraîncărcării instanţelor şi a tergiversării soluţionării cauzelor.

Încetarea sau modificarea formei de protest va fi analizată într-o şedinţă a Adunării Generale care se va desfăşura pe 4 martie, la ora 9,00.